Reflektor

Premijera predstave "Rolerkoster" u Ateljeu 212: Otuđenje i usamljenost kao dijagnoze savremenog čoveka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/03/2022

-

16:05

Premijera predstave "Rolerkoster" u Ateljeu 212: Otuđenje i usamljenost kao dijagnoze savremenog čoveka
Premijera predstave "Rolerkoster" u Ateljeu 212: Otuđenje i usamljenost kao dijagnoze savremenog čoveka - Copyright Promo/Atelje 212/Boško Đorđević

veličina teksta

Aa Aa

Premijera predstave "Rolerkoster" biće održana 24. marta u 19.30 na sceni "Mira Trailović" Ateljea 212 u režiji Milice Kralj. 

Beogradska publika imaće priliku da pogleda komad koji oslikava svet u kome živimo, ponajviše kroz vizuru glavne junakinje. Ona se bliži sedamdesetoj i pokušava da održi korak sa ubrzanjem, sa novim pravilima igre, sa novim tehnologijama i oseća da je vreme i svet polako odbacuju kao iznošen kaput.

Promo/Atelje 212/Boško Đorđević

 

Njena ćerka i prijatelji se pak bore da održe ritam, da održe svoje brakove, da se adaptiraju, prave kompromise, plivaju i ostanu na površini.

Novi komad Jelene Kajgo odvija se u bliskoj budućnosti i publici daje zadatak da osmisli čemu stremi sagledavajući ono što danas živimo.

Promo/Atelje 212/Boško Đorđević

 

Kajgo se bavi otuđenjem i usamljenošću kao jednom od dijagnoza savremenog čoveka i budućim svetom u kojem će roboti biti sve više nalik ljudima, a ljudi sve više nalik robotima. 

"Svet je đavolji rolerkoster", napisala je Kajgo. U tom raznobojnom, modernom, tehnološki naprednom svetu, jedina nepromenjiva konstanta su problemi koji opsedaju ljude - iste sumnje, predrasude, nedoumice, a koji su svakim novim krugom u tom zabavnom parku života sve jasnije i sve bolnije nerešivi.

U predstavi igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Milica Mihajlović, Vladislav Mhailović, Petar Mihailović i Teodor Vinčić, scenograf je Milica Bajić, a kostimi su povereni Seleni Orb.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura