Reflektor

Olivija Rodrigo trijumfovala na dodeli Billboard muzičkih nagrada

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN

16/05/2022

-

13:04

Olivija Rodrigo trijumfovala na dodeli Billboard muzičkih nagrada
Olivija Rodrigo - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Dodela Billboard Music Awards održana je u nedelju u Las Vegasu. The Weeknd je obeležio ovogodišnju ceremoniju sa čak 17 nominacija (odneo pobedu u jednoj kategoriji), ali je ubedljivo trijumfovala Olivija Rodrigo kojoj su pripale, između ostalog, i nagrade za najboljeg novog umetnika i najbolju umetnicu, objavio je CNN.

Najbolji umetnik je Drake, kome je pripala nagrada i u kategoriji za najboljeg muškog izvođača.

BTS su odneli pobedu kao najbolji duo/grupa, na vrhu liste Billboard 200 umetnika našla se Tejlor Svift, dok je tron Top Hot 100 umetnika zauzela Olivija Rodrigo.

Rodrigo je pripala i nagrada za najstrimovaniju pesmu, kao i nagrada za najslušanijeg muzičara na radiju, dok je nagrada za najprodavanije pesme pripala pomenutom BTS. 

Nagrada u novouvedenoj kategoriji pod nazivom Top Billboard Global 200 Artist (Lista najboljih globalnih umentika) pripala je, takođe, Oliviji Rodrigo, dok je za najboljeg Billboard globalnog umentika proglašen Ed Širan.

Nagrada za najbolju turneju pripala je legendarnim Rolingstonsima (No Filter Tour), kojima je takođe pripalo i priznanje za najbolju rok turneju.

Najbolji R&B umetnik je The Weeknd, najbolji reper Drake, a najbolja u rep muzici u ženskoj kategoriji je Megan Thee Stallion.

Nagrada za najbolju kantri umenticu pripala je Tejlor Svift, dok je Lejdi Gaga proglašena najboljom u kategoriji najbolja dance/electronic umetnica. Najbolji u kategoriji gospel je Ye.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura