Reflektor

Bliži se Arsenal fest u Kragujevcu: U Kneževom arsenalu Placebo, Thievery Corporations i Roni Sajz

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/06/2022

-

12:41

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Arsenal fest će se ove godine održati od 30. juna do 2. jula. Prošle godine bio je jedan od prvih muzičkih festivala održan u vreme strogih mera zbog pandemije koronavirusa, a ove godine jedan od najznačajnijih gitarskih festivala održava se u istom prostoru, ali drugoj atmosferi.

"Prošle godine stvarno je bio veliki problem organizovati festival i kad vratim unazad, to je prvi festival u Evropi koji je bio održan u vanrednim okolnostima, ali sve je prošlo dobro", kaže za Euronews Srbija Maja Cvetković, PR Arsenal festa, prisećajući se strogih procedura testiranja  koji su tada bili na snazi.

Promo

 

Kao što je bilo i očekivano, ljudi su se tada uželeli događaja, pa je interesovanje bilo veliko, ali Cvetković kaže da je tako i sada. 

"I sada imamo veliko interesovanje, jer imamo mnogo svetskih zvezda. Među njima je Placebo, koji su potvrdili dolazak, kao i Thievery Corporations. Oni su svirali pre nekoliko godina i mislim da je to jedan od bendova koji je imao najbolji nastup. Kiša je pljuštala, ali niko nije otišao", prisetila se Cvetković.

Ona je ispričala da su članovi te grupe, prilikom prethodnog gostovanja u Kragujevcu, bili oduševljeni prostorom Kneževog arsenala.

"Festivali se u svetu uglavnom dešavaju na livadama, a u Srbiji je stvarno specifično - pored Egzit festivala koji se odvija na tvrđavi, Arsenal se održava u fabrici oružja i izvođači na to odlično reaguju, jer nije česta prilika da sviraju na takvim lokacijama", objašnjava Cvetković.

Euronews/Printscreen

Maja Cvetković

Najavljene su i mnoge domaće zvezde - Van Gog, Ana Popović, Električni orgazam, Goblini i drugi izvođači, ali i mladi bendovi.

"Kada je Gogol Bordelo morao da otkaže turneju, odlučili smo da jedan mladi i veoma uspešan bend nastupi na glavnoj bini. To je Buč Kesidi koji je u ovom trenutku jedan od najaktivnijih i jedan od najpoznatijih mladih bendova, koji je vrlo brzo našao svoje mesto sa mladom publikom putem društvenih mreža", objašnjava Cvetković.

Pored gitarske muzike po kojoj je Arsenal čuven, po prvi put postoji i bina posvećena di-džejevima, na kojoj će nastupiti Roni Sajz, a za razliku od prethodne godine, festival će ponovo imati svoj kamp.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura