Reflektor

Kanda Kodža i Nebojša koncertom obeležavaju 30 godina postojanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2022

-

13:34

Kanda Kodža i Nebojša koncertom obeležavaju 30 godina postojanja
Kanda Kodža i Nebojša koncertom obeležavaju 30 godina postojanja - Copyright Promo/Renato Miškolci

veličina teksta

Aa Aa

U toku su poslednje pripreme za slavljenički koncert Kande Kodže i Nebojše u petak 24. juna u Klubu studenata tehnike (KST), a repertoar će pokriti svaku fazu iz preko 30 godina dugog stvaralaštva benda.

Poseban i drag gost biće Stevan Dimitrijević, prvi bubnjar KKN koji će posle četvrt veka ponovo nastupiti sa grupom, a izvesno je da njegovo gostovanje na koncertu neće biti jedino. Parampaščad iz Spuža će takođe biti dragi gosti, kao i naravno svi koji se u petak uveče zapute u baštu KST-a.

Vrata kluba se otvaraju u 22, do početka nastupa prisutni će moći da uživaju u izboru omiljene muzike članova KKN, a prognoza vremena najavljuje idealne uslove za rođendansku žurku benda na kojoj su svi dobrodošli.

KKN se vraćaju u prostor u kome su 1992. godine pobedili na Palilulskoj olimpijadi kulture, a potom u narednim godinama i decenijama svirali neke od svojih najvažnijih koncerata.

Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom vremenu mogli da ih sretnete kao kvintet. To su i danas. Na beogradskoj i srpskoj sceni su se afirmisali tokom devedesetih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertirajući neumorno od početka tekućeg veka.

I dalje ih raduje stvaranje nove muzike i njeno izvođenje, i dalje su u prisnom odnosu sa svojim instrumentima. Postavu aktuelnu od 2014. godine čine: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole, a nedavno su predstavili i svoj novi singl "Beton".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura