Reflektor

Mesec dana do početka Lovefesta u Vrnjačkoj Banji – nastupi zvezda i iznenađenje za kraj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/07/2022

-

11:58

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnje jubilarno 15. izdanje Lovefesta počinje za mesec dana, a prema rečima organizatora, ovogodišnji festival pod sloganom "Refresh" biće najveći do sada. Od 4. do 6. avgusta u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene, među kojima su Marko Karola, Džozef Kaprijati, Džejmi Džons i više od 100 izvođača.

U gostvanju na Euronews Zlatana Pavlović, ispred Lovefesta, navodi da će će festival biti organizovan na pet muzičkih bina na kojima će nastupati velike svetske zvezde.

"Nedavno smo objavili i line up naše legendarne live bine, odnosno bine gde nam dolaze hip hop izvođači i bendovi iz Srbije i regiona. Tu binu će otvoriti Hladno pivo 4. avgusta. Nastupiće i Kanda, Kodža i Nebojša, koji će predstaviti svoj novi album Beton. Dolaze Beogradski sindikat Senidah i još mnogo mladih nada, mladih bendova i mladih hip hop sastava", navela je ona.

Prema njenoj najavi ovogodišnje izdanje festivala zatvoritće dva velika imena.

"Ko zatvara festival će osati tajna budući da su posetioci navikli da tradicionalno imamo veliki back to back set. Zatvaranje će biti utoliko spektakularnije budući da je ovo 15-ogodišnjica festivala i jubilarno izdanje Lovefesta. Mi se trudimo da svake godine budemo malo drugačiji a da opet ostanemo poznati ljudima koji dolaze i da se osete prijatno", kaže Pavlović.

Lovefest Promo/@matejazuks

 

Napominje da je Lovefest mnogo više od festivala, već da je jedan koncept zabave gde ljudi ne dolaze samo zbog muzike, već dolaze da pobegnu od realnosti, zbog čega je ovogodišnji slogan "Refresh".

"Mislimo da je zaista vreme da se osvežimo da krenemo u neke nove početke, tako ćemo mi posle ovih deceniju i po rada. Sasvim sigurno par bina će biti u potpuno novom ruhu, to je nešto što svake godine očekuje posetioce i biće jedno veliko, veliko iznenađenje  i uvođenje nove umetnosti u festival", rekla je Pavlović.

Humanitarne i društveno odgovorne akcije

Prema njenim rečima, biće mnogo dodatnih programa poput humanitarnih i društveno odgovornih akcija.

"Ove godine smo takođe fokusirani na ekologiju, budući da težimo tome da budemo zero waste festival i to nam negde praktično i uspeva i mislim da do sledeće godine nećemo imati nijednu plastičnu čašu. Naravno tu su i brojne kompanije koje su naši sponzori koji će našim posetiocima ponuditi i dodatni program", precizira ona.

U kampu, kako navodi, ima još mesta, ali se jako brzo ta mesta rasprodaju, budući da je broj ograničen, a da je jako veliko interesovanje.

"Mi imamo jako veliko interesovanje inostranih posetilaca za kamp. Prošle godine smo imali značajan porast inostranih posetilaca i ove godine taj trend nastavlja da raste", navodi Pavlović.

Festival, koji se ne organizuje samo u Vrnjačkoj Banji, već se, kako navodi, i tokom godine u Beogradu održavaju muzički događeji, poseti više od 100.000 ljudi.

Komentari (0)

Kultura