Reflektor

The Pixies pred koncert na Tašu: Moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/08/2022

-

13:11

The Pixies pred koncert na Tašu: Moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva
The Pixies - Copyright Promo/Tom Oxley

veličina teksta

Aa Aa

Kultni alternativni bend iz Bostona, Pixies, koji ce 29. avgusta održati veliki beogradski koncert na stadionu Tašmajdan s početkom u 20.30 časova , objaviće, mesec dana kasnije, novi album "Doggerel" koji je, kako kažu upućeni, nešto najinventivnije što su snimili od ponovnog okupljanja 2004.

Bavi se, naravno, svim najaktuelnijim što potresa planetu, a frontmen Blek Frensis konstatuje da je svet "sumoran, kao i uvek", i da stvari čak prevazilaze njegovu imaginaciju. 

"Predsednički izbori u SAD i sve gluposti oko Donalda Trampa, pa pandemija korona virusa, svetska recesija, ekstremni vremenski uslovi, sve to čini da se osećamo veoma distopijski", poručuje u svom stilu lider Pixies-a. 

Stvari, kako kaže, idu dotle da se pred svojom decom izvinjava zbog toga što je svet korumpiran. Dodaje, ipak, da i ako imate fatalistički pogled na život, morate ponekad da "sednete, zavalite se i pronađete način da uživate u kafi". 

Da ume, ipak, da pronađe u svemu pozitivan ugao, 57-godišnji roker je potvrdio pričajući o vremenu provedenom tokom pandemije kovida 19. 

"Godinu i po dana sam uzgajao piliće i družio se sa svojim tinejdžerima. Sve je, konačno, usporilo, mogao sam da uživam u nekim malim stvarima po prvi put u životu". 

Na albumu "Doggerel" biće 12 pesama. Uz naslovnu numeru, i najavni singl "There's a Moon On", tu su i "Nomatterday", "Vault of Heaven", "Dregs of the Wine", "Haunted House", "Get Simulated",  "The Lord Has Come Back Today", "Thunder & Lightning", "Pagan Man", "Who’s More Sorry Now?" i "You’re Such a Sadducee".  Pixies su u martu objavili numeru "Human Crime", ali se ona neće naći na ovom izdanju. 

Ulaznice za koncert benda Pixies 29. avgusta na Tašu mogu se nabaviti na prodajnim mestima i putem mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara. Karte koje su kupljene za prethodno zakazane termine koncerta (1. septembar 2020. i 31. avgust 2021) važeće su i nije ih potrebno menjati. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura