Reflektor

Madona obeležava godišnjicu karijere: Slavljenička turneja - četiri decenije

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2023

-

11:54

Madona obeležava godišnjicu karijere: Slavljenička turneja - četiri decenije
Madona obeležava godišnjicu karijere: Slavljenička turneja - četiri decenije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka pop pevačica Madona najavila je "Slavljeničku turneju - Četiri decenije" koja će ovog leta i jeseni obuhvatiti 35 gradova u Sjedinjenim Državama i Evropi.

"Uzbuđena sam što ću istražiti što je moguće više pesama u nadi da ću pružiti svojim ljubiteljima nastup kakav očekuju", navela je Madona u svom saopštenju.

Tanjug AP/Charles Sykes/Invision/AP

 

Pevačica čije je pravo ime Madona Luiza Ćikone je karijeru počela albumom "Madonna" (1983), na kome su bile pesme "Everybody" i "Burning Up", a svetski je čuvena po potonjim hitovima "La Isla Bonita", "Like a Virgin", "Hung Up", "Lika a Prayer", "Papa Don't Preach", "Materijal Girl" i drugima.

U saopštenju se ističe da će turneja provesti posetioce kroz Madonino umetničko putovanje dugo 40 godina i "odati poštovanje Njujorku odakle je njena karijera krenula".

Turneja u produkciji Lajv nejšna kreće 15. jula iz Vankuvera, a obići će Detroit, Čikago, Njujork, Majami i Los Anđeles, a u Evropi London, Barselonu, Pariz, Štokholm i druge gradove, uz završetak 1. decembra u Amsterdamu. Specfijalni gost turneje je Bob the Drag Queen a.k.a. Caldwell Tidicue. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura