Poznati

Zvezda filma "Pedeset nijansi sive" nedavno hospitalizovana sa simptomima infarkta: Za sve je kriva jedna gusenica

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

11:43

Zvezda filma "Pedeset nijansi sive" nedavno hospitalizovana sa simptomima infarkta: Za sve je kriva jedna gusenica
Zvezda filma "Pedeset nijansi sive" nedavno hospitalizovana sa simptomima infarkta: Za sve je kriva jedna gusenica - Copyright Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumac Džejmi Dornan (41) hospitalizovan je zbog simptoma sličnih srčanom udaru dok je bio na odmoru sa prijateljima u Portugaliji.

Dornan je sa društvom igrao golf, kada je najverovatnije naišao na primerak takozvanog borovog četnika (Thaumatopoea pityocampa), otrovne gusenice koja naseljava veliki deo Mediterana.

Iste simptome je imao i njegov prijatelj Gordon Smart, koji je medijima ispričao šta im se dogodilo.

"Ispostavilo se da smo se naleteli na borove četnike i da smo imali sreće što smo ostali živi", rekao je Smart i dodao da su neki od simproma bili peckanje i trnci u levoj ruci.

Inače, u čekinjama na telu ovih gusenica nalazi se iritirajući protein - taumetopoein, koji može da izazove bolne iritacije kože, očiju i grla i osip i, u retkim slučajevima čak dovede do anafilaktičkog šoka. Društvo je u početku mislilo da su samo prethodne večeri popili previše vina.

"Sjajno smo se proveli prvog dana, igrali golf, izašli, popili puno vina, a onda smo prešli na espreso martini", prisetio se Smartt u jednom podkastu.

Sledećeg dana smo igrali golf, svi smo bili apsolutno užasni i počeo sam da osećam trnce u levoj, a zatim i u desnoj ruci. Ja sam sin lekara opšte prakse i pomislio sam 'Ovo je obično znak početka srčanog udara'", dodao je on.

Kada su stigli u lokalni medicinski centar, medicinska sestra izmerila je Dornanu 120 otkucaja srca u minuti.

Ipak, nakon medicinske nege, simptomi su se povukli, a glumac i njegov drug otpušteni su iz bolnice.

Komentari (0)

Magazin