Poznati

Ešli Džad ponovo hoda, šest meseci posle nezgode u prašumi Konga

Komentari

Autor: Deadline

03/08/2021

-

08:17

Ešli Džad ponovo hoda, šest meseci posle nezgode u prašumi Konga
Ešli Džad - Copyright AP/Jae C. Hong

veličina teksta

Aa Aa

"Ponovo mogu da hodam", podelila je sa pratiocima na društvenim mrežama američka glumica Ešli Džad (53), koja je u februaru doživela nezgodu u prašumi Konga.

Glumica je tada skoro izgubila nogu pošto se tokom noći "spotaknula o srušeno drvo", a potom je bilo potrebno, kako je kasnije opisala, "mučnih 55 sati, koliko je trajala iscrpljujuća odiseja, da stigne na sigurno". Prema njenim rečima, "zavijala je sve vreme kao divlja životinja", dok lokalnom stanovništvu duguje neizmernu zahvalnost što su joj spasili ne samo nogu, već i život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

 

Džad je sada, nakon tačno pet meseci i tri nedelje od ove nesreće u Kongu, podelila fotografije i snimke iz Švajcarske, gde se oporavlja i gde je "ponovo zakoračila".

"Noge i stopala su mi odlično radili. Sat vremena sam samouvereno hodala uz brdo po neravnim površinama i došla lako u podnožje", podelila je američka glumica utiske sa pratiocima na Instagramu, pa dodala da i dalje mora vredno da radi i vežba, jer je potrebno dosta da bi povratila snagu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

 

Džad je iskoristila priliku još jedno da zahvalima onima koji su joj pomogli da se oporavi od nezgode, na prvom mestu timu lekara, ali i porodici i partneru.

Prema njenim rečima, biće potrebna još čitava godina da njena noga ponovo počne da funkcioniše.

"Ovo je nova noga i volim je. Dogurali smo daleko i pred nama je neverovatan život", zaključila je Ešli Džad.

Prema pisanju Deadline, Ešli Džad često je boravila u Kongu zbog praćenja bonobo majmuna, koje su nekada nazivali i patuljasti šimpanze, a predstavljajuju jedinstvenu vrstu čovekolikog majmuna i ugrožene su životinjske vrste sa staništem jedino na levoj obali reke Kongo.

Komentari (0)

Magazin