Poznati

Žerar Depardje u pritvoru: Glumac se suočava sa novim optužbama za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: BFMTV

29/04/2024

-

11:25

Žerar Depardje u pritvoru: Glumac se suočava sa novim optužbama za seksualno zlostavljanje
AP/Lionel Cironneau - Copyright AP/Lionel Cironneau

veličina teksta

Aa Aa

Francuski glumac Žerar Depardje saslušan je jutros u policiji zbog optužbi za seksualni napad, a francuski mediji pišu da je nakon toga zadržan u pritvoru. 

Depardjea su dve žene optužile za seksualno uznemiravanje, saznaje televizija "Bfmtv", koja navodi da Depardje negira sve optužbe. 

Jedna od njegovih navodnih žrtava je scenografkinja filma "Les Volets vertes", koja je detaljno opisala maltretiranje koje je trpela od glumca tokom snimanja 2021. godine. Drugi slučaj vezan je za snimanje kratkog filma "Le Magicien et les Siamois" 2014, kada je Depardje navodno neprikladno dodirivao jednu od asistentkinja.

Takođe, on je pod istragom za odvojen slučaj za navodni napad na glumicu Šarlot Anro.

Podsećamo, Depardje se poslednjih godina sučio sa nizom optužbi za seksizam i seksualno nasilje, koje je on negirao.

Nakon što je prošle godine objavljen dokumentarac "Complement d'Enquete" na televiziji "France 2", u kome je Depardje izneo nepristojne komentare o ženama tokom svog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine, francuska ministarka kulture je zatražila da mu se oduzme Legija časti.

Poslednjih meseci više od 10 žena optužilo je Depardjea za seksualno nasilje. 

Depardje negira krivicu u svim slučajevima, a objavio je i otvoreno pismo u francuskom listu "Figaro". 

"Ne mogu više da dozvolim ono što čujem i što sam o sebi pročitao u poslednjih nekoliko meseci. Mislio sam da me nije briga, ali zapravo nije tako. To me sve dotiče. Što je još gore, iscrpljuje me", napisao je Depardje.

"Povrediti ženu za mene bi bilo kao da sopstvenu majku udaram u stomak. Žena je prvi put došla u moju kuću i lakog koraka svojevoljno otišla u moju sobu. Ona danas kaže da je tamo bila silovana. Vratila se i drugi put. Među nama nikada nije bilo prinude, nasilja ili protivljenja. Želela je da peva Barbarine pesme u Zimskom cirkusu sa mnom. Rekao sam ne… Ona je podnela žalbu", dodao je u svom pismu.

On se takođe osvrnuo na optužbe o navodnom seksualno neprimerenom ponašanju na setu.

"Često sam radio ono što se drugi ne bi usudili: rušio granice, uzdrmavao predrasude, navike na setu između dva snimanja, između dve tenzije... kako bih zasmejavao. Nisu se svi smejali. Ako sam, u veri da maksimalno treba živeti u sadašnjem trenutku, nekoga povredio, šokirao, ko god to bio, to nikada nije bila moja namera i preklinjem vas da mi oprostite što sam se ponašao kao dete koje želi da se zabavi u galeriji", piše glumac.

Jedan deo njegovih kolega pružio mu je podršku, takođe putem otvorenog pisma, ali je nakon toga veliki broj njih povukao svoj potpis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin