Poznati

Princeza Ana, sestra kralja Čarlsa, završila u bolnici

Komentari

Autor: BBC

24/06/2024

-

13:43

Princeza Ana, sestra kralja Čarlsa, završila u bolnici
Princeza Ana - Copyright Tanjug AP/Hannah McKay/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Princeza Ana (73), ćerka pokojne kraljice Elizabete Druge, primljena je u bolnicu, nakon što se povredila na svom imanju u Gločesteru, saopštila je Bakingemska palata.

Princeza je pretrpela "manje povrede i potres mozga" nakon incidenta na imanju Gatkomb park. 

"Iz predostrožnosti će ostati pod nadzorom u Sautmed bolnici u Bristolu", naveli su iz palate, prenosi BBC, ali dodaju da se očekuje njen potpun oporavak.

Podsećamo, poslednjih meseci više članova britanske kraljevske porodice bilo je na bolničkom lečenju. Kralj Čarls Treći, kao i njegova snaja princeza od Velsa Kejt Midlton, leče se od karcinoma, a princeza Ana je tokom njihovog odsustva iz redovnih aktivnosti preuzela deo obaveza na sebe.

Rođena je 15. avgusta 1950. Jedno je od četvoro dece i jedina ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, vojvode od Edinburga. Kada je rođena bila je treća, a nekoliko godina kasnije druga u liniji nasledstva. Sedmi je nosilac titule kraljevske princeze i poznata je po svom dobrotvornom radu, pokrovitelj je više od 200 organizacija i obavlja oko 700 kraljevskih aranžmana i javnih nastupa godišnje.

Princeza Ana poznata je i po svom talentu za jahanje, osvojila je dve srebrne i jednu zlatnu medalju, i ona je jedini član kraljevske porodice koji je trebalo da se takmiči na Olimpijskim igrama. Ipak, nije poznato da li je njena povreda na imanju povezana sa konjima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin