Poznati

Danijel Krejg od princeze Ane dobio odlikovanje koje ima njegov čuveni filmski lik Džejms Bond

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

19/10/2022

-

11:25

Danijel Krejg od princeze Ane dobio odlikovanje koje ima njegov čuveni filmski lik Džejms Bond
Tanjug/AP/Aaron Chown/PA - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown/PA

veličina teksta

Aa Aa

Danijel Krejg sada ima isto zvanje kao njegov lik Džejms Bond - princeza Ana odlikovala ga je ordenom Reda svetog Mihajla i Svetog Đorđa, britanskog viteškog reda osnovanog 1818. godine. 

Kraljevska porodica objavila je fotografiju sa svečanosti posvećene glumcu, uz objavu: "Očekivali smo Vas...", upućujući na čuvenu repliku iz filmova, kada se agent 007 javlja na dužnost.

Red svetog Mihajla i svetog Đorđa pominje se u Bondovom nekrologu u filmu "Skyfall" 2012, a u knjigama Ijana Fleminga prema kojima je nastala čuvena filmska franšiza, to priznanje pominje se u "Iz Rusije, s ljubavlju", kao i u "U službi Njenog veličanstva".

 

 

Interesantno je da je Krejg ranije dobio titulu počasnog komandanta Britanske kraljevske mornarice, koju je takođe imao njegov lik.

Krejg je igrao Džejmsa Bonda u pet filmova: "Kazino rojal" (2006), "Zrno utehe" (2008), "Spektre", "Skyfall" i "Nije vreme za umiranje". 

Trenutno promoviše svoj novi film, nastavak misterije "Nož u leđa" pod nazivom "Stakleni luk", koji bi trebalo da bude dostupan na Netfliksu od decembra ove godine.

Skeč sa kraljicom

Danijel Krejg je vrlo poštovan u britanskoj kraljevskoj porodici. S njim je pokojna kraljica Elizabeta Druga snimila zabavni skeč 2012. godine, koji je prikazivan na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

U tom kratkom filmu, Danijel Krejg kao Džejms Bond dolazi u Bakingemsku palatu, a kraljica s njim helikopterom odlazi do arene u kojoj se održavala ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin