Poznati

Početak dve fudbalske legende: Nećete poverovati koga Mesi drži u rukama na ovim fotografijama

Komentari

Autor: BBC

10/07/2024

-

14:39

Početak dve fudbalske legende: Nećete poverovati koga Mesi drži u rukama na ovim fotografijama
Početak dve fudbalske legende: Nećete poverovati koga Mesi drži u rukama na ovim fotografijama - Copyright Tanjug/AP/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Pre 17 godina, 2007, mladio Lionel Mesi pozirao je sa jednom bebom za fotografije koje su nastale u svlačionici stadiona "Kamp Nou" u Barseloni, a te fotografije završile su na kalendaru koji je bio u humanitarne svrhe. Mesi je tada imao 20 godina, stvarao je ime i danas se smatra jednim od najvećih fudbalera svih vremena. Ono što fotograf tada nije mogao ni da pretpostavi je i da će beba sa fotografija da doživi slavu u fudbalskom svetu i to već sa 16 godina.

Mesi, naime, na ovim fotografijama kupa Lamina Jamala - sada šesnaestogodišnjeg fudbalera koji je, može se reći, svetsku slavu stekao na Evropskom prvenstvu koje je u toku, a u polufinalu u utorak postigao je i gol za Španiju u utakmici protiv Francuske.

Sa 16 godina i 362 dana, ovaj pogodatak ga je učinio i najmlađim čovekom koji je postigao gol u istoriji turnira, prenosi BBC.

Tanjug/AP/Joan Monfort

 

Davno zaboravljena fotografija Mesija i Jamala ponovo se pojavila nakon što ju je Jamalov otac objavio na Instagramu prošle nedelje uz tekst: "Početak dve legende".

Fotografije je snimio Džoan Monfort, koji radi kao slobodni fotograf za Asošiejted pres. Do snimanja je došlo nakon što je Unicef organizovao lutriju u gradu Mataro gde je živela Jamalova porodica, rekao je on.

"Prijavili su se za nagradnu igru kako bi se slikali na Kamp Nou sa igračem Barse. I osvojili su na lutriji", rekao je Monfort za AP.

Zadatak nije bio jednostavan, rekao je fotograf.

Tanjug/AP/Joan Monfort

 

"Mesi je prilično introvertiran momak, stidljiv je. Izlazio je iz svlačionice i odjednom se našao u drugoj svlačionici sa plastičnom kadom punom vode i bebom u njoj. Bilo je komplikovano. U početku nije ni znao kako da ga drži", rekao je.

Kao i Mesi, Jamal je nastavio da igra za Barselonu, gde je postao najmlađi starter kluba ikada i strelac, kao i najmlađi strelac u španskoj ligi.

Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

 

Monfort je rekao da je tek kada je fotografija postala viralna na internetu prošle nedelje, shvatio da je beba Jamal.

"Veoma je uzbudljivo biti povezan sa nečim što je izazvalo takvu senzaciju. Da vam iskreno kažem, to je veoma lep osećaj", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin