Poznati

Preminuo glumac Vili Garson, čuveni Stenford iz serije "Seks i grad"

Komentari

Autor: The Guardian

22/09/2021

-

08:46

Preminuo glumac Vili Garson, čuveni Stenford iz serije "Seks i grad"
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Vili Garson, najpoznatiji po ulozi Stenforda Bleča u seriji "Seks i grad", preminuo je u 57. godini.

Podaci o uzroku Garsonove smrti nisu zvanično objavljeni, a prema navodima američkih medija, glumac je preminuo nakon kraće bolesti i okružen podrškom porodice.

"Volim te mnogo tata. Počivaj u miru i drago mi je što si delio sve avanture sa mnom i mogao da ostvariš toliko mnogo. Ponosan sam na tebe", objavio je na društvenoj mreži Nejtan, sin Vilija Garsona.

Igrajući prijatelja Keri Bredšo, Vili Garson je osvojio srca obožavalaca popularne serije, koja je prvi put emitovana 1998. godine i trajala je šest sezona. Garson se, takođe, pojavio u pratećim filmovima, "Seks i grad" i "Seks i grad 2", podseća britanski Gardijan.

Tanjug/AP/Matt Sayles

Igrao Stenforda, prijatelja Keri Bredšo u seriji "Seks i grad"

Nedavno je reprizirao ulogu agenta za talente u nastavku TV serije, naslovljenom "And Just Like That", koja je trenutno u produkciji.

"Porodica serije `Seks i grad` izgubila je svog člana. Naš neverovatni Vili Garson. Njegov duh i predanost zanatu bili su prisutni svaki dan na snimanju `And Just Like That`. Davao je sve od sebe - čak i dok je bio bolestan. Svima će nedostajati. U ovom tužnom, mračnom trenutku teši nas sećanje na njegovu radost i svetlost", naveo je u pisanoj izjavi Majkl Patrik King, izvršni producent te popularne serije.

Povodom ove tužne vesti, na zvaničnom Instagram nalogu nove sezone "Seks i grad" objavljene su reči: "Vili Garson je bio u životu, kao i na ekranu, predan prijatelj i svetlo za sve u svom univerzumu. On je stvorio jednog od najomiljenijih likova HBO panteona i bio je član naše porodice skoro 25 godina. Izuzetno nas je rastužila vest o njegovoj smrt i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima".

 

Na vest o smrti Garsona, u utorak veče su društvene mreže "preplavili" oproštaji glumaca i prijatelja preminulog umetnika.

"Duboko, duboko sam tužna zbog gubitka Vila Garsona. Svi smo ga voleli i obožavali smo da radimo s njim. Bio je beskrajno duhovit na ekranu, ali i u stvarnom životu. Bio je izvor svetlosti, prijateljstva... Savršeni profesionalac uvek", napisala je Sintija Nikson.

 

 

Nekadašnja zvezda serije "Seks i grad", Kim Kartal je na Tviteru objavila fotogarfiju sa Garsonom uz reči: "Toliko tužne vesti i užasan gubitak za porodicu `Seks i grad`".

Na društvenoj mreži se obratio i Ben Stiler, koji je reči utehe uputio Vilijevom sinu Nejtanu.

"Tvoj otac je bio izuzetno poštovan u svojoj glumačkoj zajednici i konstantno i posvećeno je bio uvek spreman da pomogne drugome. Počastvovan sam što sam ga poznavao. Takođe, bio je toliko, toliko duhovit čovek."

Mario Kantone, koji je tumačio Stenfordovog partnera u seriji "Seks i grad", na Tviteru se oglasio rečima da je Garson bio "briljantni TV partner", a na društvenoj mreži je poslednje zbogom glumcu i prijatelju uputio i Met Bomer, Garsonov kolega iz serije "Kriminalci u odelima".

"Vili, ne razumem, i nije fer. Ovu proteklu godinu si me naučio toliko o hrabrosti i ljubavi. Bio si čovek zbog kog sam i sam bivao bolji, i neko ko je uvek i uvek mogao da me nasmeje. Nisam spreman na svet bez tebe, u kom ne mogu da te pozovem kad mi je potreban smeh ili inspiracija. Volim te, zauvek Vili Gardson", napisao je Bomer. 

Komentari (0)

Magazin