Poznati

Britni Spirs: Nadam se da će moja priča uticati i dovesti do promena u pokvarenom sistemu

Komentari

Autor: Guardian

17/11/2021

-

18:49

Britni Spirs: Nadam se da će moja priča uticati i dovesti do promena u pokvarenom sistemu
Britni Spirs - Copyright AP/Rich Fury

veličina teksta

Aa Aa
Britni Spirs obratila se svojim pratiocima na Instagramu video porukom, nakon što je ponovo stekla slobodu, okončanjem 13 godina drugog starateljstva nad njenim životom i imovinom.
 
Pop zvezda podelila je svoja osećanja:
 
"Bila sam pod starateljstvom 13 godina. To je zaista dug period da budete u situaciji u kojoj ne želite da budete. Tako da sam samo zahvalna na svakom danu i na tome što mogu da dobijem ključeve auta, što mogu da budem nezavisna i osećam se kao žena. Imati platnu karticu, videti gotovinu po prvi put... sve te male stvari", rekla je pevačica.
 
 
Ona se takođe zahvalila pokretu #FreeBritney na tome što je ukazao na njenu situaciju.
 
"Vi ste zakon! Toliko dugo sam utišavana i prećeno mi je, da ništa nisam mogla da kažem. Vi ste mi spasili život sto posto", rekla je Britni.
 
Nakon serije nervnih slomova, 2007. godine, Britni je proglašena opasnom po sebe i okolinu, a sud je njenom ocu Džejmiju, kao i specijalizovanoj firmi za staranje o neuračunljivim licima, prepustila starateljstvo nad životom pevačice. Takav aranžman obično se naloži ljudima koji više ne mogu da donose odluke za sebe, najčešće starim i bolesnim, ali je činjenica da je Britni i godinama nakon što je izgubila kontrolu nad svojim životom, nasavila da radi i privređuje, iako ništa od zarađenog novca nije mogla da troši prema svojoj volji.
 
Iako je godinama pokušavala da se oslobodi tog aranžmana, javnost je prvi put čula njenu stranu priče u julu ove godine, kada je pred sudom iznela niz optužbi na račun svog oca, tvrdeći da joj je starateljstvo uskratilo osnovna ljudska prava.
 
U prvoj opširnijoj objavi nakon što je konačno izvojevala pobedu na sudu, pevačica je istakla da se nada da će medijska pažnja koju je privukao njen slučaj dovesti do reforme. 
 
"Ovde sam da se založim za ljude sa invaliditetima i bolestima. Nadam se da će moja priča uticati i dovesti do promena u pokvarenom sistemu", rekla je ona.
 
"Iskreno i dalje mi je fascinantno kako su moja porodica i starateljski aranžman mogli da urade ovo što su mi uradili", napisala je Britni u postu uz video, opisavši situaciju kao "demorališuću i degradirajuću". 
 
Ali je završila optimističnom porukom: "Hajde da nastavimo dalje. Imaćemo dobru godinu i dobar Božić".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin