Poznati

Otac Britni Spirs zahteva od suda da "smesta okonča" starateljstvo nad njegovom ćerkom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2021

-

12:40

Otac Britni Spirs zahteva od suda da "smesta okonča" starateljstvo nad njegovom ćerkom
Otac Britni Spirs zahteva od suda da "smesta okonča" starateljstvo nad njegovom ćerkom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džejmi Spirs, otac pevačice Britni Spirs zahtevao je da sud "smesta okonča" starateljstvo nad njegovom ćerkom.

Novi sudski dokumenti pokazujnu da otac pevačice veruje da "Britnino nedavno svedočenje i zahtevi da preuzme kontrolu nad svojim finansijama i imanjem jasno pokazuju da je nastavak starateljstva protivan njenim željama", prenosi Fox News.

Stoga "Džejmi ne vidi razlog da se starateljstvo nastavi na bilo koji period vremena i ističe da on nema interes da se taj aranžman produži", napisao je njegov advokat Aleks Vajngarten.

"Džejmi bezuslovno voli i podržava svoju ćerku. Tačka. Kao što je celog života radio, učiniće bilo šta da je zaštiti i brine o njoj. U poslednjih 13 godina to je činio tako što je služio kao njen staratelj. Sada to znači da će okončati starateljstvo", istakao je advokat.

Optužbe protiv Džejmija Spirsa

Džejmi Spirs poslednjih meseci je meta žestokih kritika javnosti, nakon što je u nekoliko dokumentaraca predstavljen kao osoba koja je ozbiljno narušavala slobodu i privatnost svoje ćerke. 

Advokat Britni Spirs najavio je i da će ga pred sudom ispitati o tome koliko je novca prisvojio sa računa pevačice i zahteva na uvid brojnu drugu poverljivu dokumentaciju iz perioda trinaestogodišnjeg starateljstva. 

AP/Uncredited

 

Metju Rozengart je u Britnino ime zahtevao da Džejmi dostavi dokumentaciju po pitanju blizu četrdeset stvari, između ostalog, dokaze o tome koliko novca je pevačica mogla mesečno da troši, prepisku sa svim ljudima koji su radili za Britni - od njenih menadžera do radnika obezbeđenja i spremačica, kao i dokaze o novcu koji je kao glavni upravljač finansija pevačice, isplaćivao sam sebi.

Zahtev je podnet krajem avgusta, a nedugo potom, 7. septembra Džejmi Spirs je podneo zahtev da se okonča njegovo starateljstvo nad imovinom pevačice.

Rozengart je trebalo da se suoči sa Džejmijem 20. oktobra, ali se to još nije desilo.

Britni: Starateljstvo je bila ideja moje majke

Pevačica je na svom Instagramu objavila post (koji je u međuvremenu obrisan) u kom za svoj položaj krivi svoju majku Lin, s kojom već 12 godina nema nikakav kontakt. 

ap/Jordan Strauss

 

"Bila je to porodična stvar, ali više nije. Danas sam se ponovo rodila, jer mogu da se nasmejem. Zato, hvala što ste izašli iz mog života i što ponovo mogu da živim svoj!", napisala je pevačica.

"Moj otac je započeo starateljstvo pre 13 godina, ali ono što ljudi ne znaju, je da mu je tu ideju dala moja mama. Nikada mi se neće vratiti te godine. Ona je tajno uništila moj život. I da, prozvaću i nju i Lu Tejlor (bivšu menadžerku, prim. aut.) zbog toga. Znaš tačno šta si uradila. Moj otac nije dovoljno pametan ni da dođe na ideju starateljstva. Ali ja se večeras smešim, znajući da imam novi život pred sobom", napisala je ona.

Britni Spirs je u junu ove godine prvi put javno pred sudom tražila da se okonča starateljstvo koje njen otac ima nad njenom imovinom. Ona je to nazvala "nasilnim aranžmanom koji ju je uskratio za njena osnovna ljudska prava".

"Starateljstvo mi je učinilo više štete nego koristi. Zaslužujem da imam život. Nisam srećna, ne mogu da spavam. Tako sam besna i plačem svaki dan", rekla je Britni.

Džejmi Spirs se u septembru dobrovoljno povukao sa mesta staratelja nad njenom imovinom, a sud će odlučivati o celokupnom aranžmanu starateljstva nad životom pevačice 12. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin