Poznati

Velika pobeda Britni Spirs: Sud oduzeo njenom ocu starateljstvo

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

30/09/2021

-

09:51

Velika pobeda Britni Spirs: Sud oduzeo njenom ocu starateljstvo
Džejmi Spirs, Britni Spirs - Copyright AP/Uncredited

veličina teksta

Aa Aa

"Džejmi Spirs nije više staratelj", izjavio je Metju Rozengart, advokat pevačice Britni Spirs juče ispred suda u Los Anđelesu, objavio je Hollywood Reporter.

Na saslušanju održanom u sredu sudija Brenda Peni naredila je da Džejmi Spirs odmah bude suspendovan kao staratelj ćerke.

"Sadašnja situacija je neodrživa. Ona oslikava toksično okruženje koje zahteva suspenziju Džejmija Spirsa", rekla je ona nakon što je tokom tročasovnog ročišta saslušala obe strane.

Peni je zakazala novo saslušanje za 12. novembar na kom će se raspravljati o potpunom ukidanju čitavog aranžmana starateljstva, kojim se kontrolišu poslovi i lični život pop zvezde. 

Vivijan Torin, Džejmijev advokat, oštro se protivila njegovoj suspenziji, tvrdeći da Britni nije bila unakrsno ispitivana tokom njenog saslušanja u junu, kada je iznela niz optužbi na račun oca i njegove uloge u njenom sadašnjem pravnom položaju.

"Niko ne zna pouzdanost tih izjava", rekla je Torin.

S druge strane, advokat Britni Spirs tražio je da se Džejmi Spirs ukloni iz aranžmana, pre bilo kojih drugih akcija, rekavši da je to neophodno za pevačicino blagostanje. Ona nije bila prisutna na ovom saslušanju.

Za privremenog upravnika finansija Britni imenovan je kalifornijski računovođa Džon Zabel.

Džejmi Spirs je dobio starateljstvo i kontrolu nad ćerkinim finansijama pre 13 godina, kada je tražio dozvolu da kontroliše njene finansije i život navodeći kao glavni agrument ćerkinu borbu sa mentalnim zdravlje.

Iako je tvrdio da je ceo aranžman dobrovoljan i neophodan da bi se zaštitila dobrobit njegove ćerke, tvrdeći da time spasava njen život, i nakon što je Britni početkom leta u sudu prvi put govorila o starateljstvu kao "nasilnom aranžmanu" koji joj uskraćuje njena osnovna ljudska prava, Džejmi je početkom septembra podneo zahtev za ukidanjem istog.

"Moć lavice"

Britni još nije direktno komentarisala odluku suda. Poslednja objava na njenom Instagram profilu govori o tome da je krenula na časove letenja.

Međutim, njen verenik Sem Ašgari, objavio je fotografiju lavice i napisao: "Moć lavice #FreeBritney". Inače, "Lavica" je nadimak koji on koristi za svoju verenicu i ugravirao ga je u verenički prsten koji joj je nedavno poklonio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Asghari (@samasghari)


Inače, prethodnih dana objavljena su dva dokumentarca o Brininoj borbi za slobodu, u kojima je iznet niz optužbi na račun Džejmija Spirsa i njegovog kontrolišućeg ponašanja prema njegovoj ćerki. 

Jedan od njih, "Controling Britney Spears", za sagovornika je imao bivšeg radnika obezbeđenja Britni Spirs, koji je tvrdio da je čak i spavaća soba pevačice bila ozvučena na zahtev njenog oca.

Britni je reagovala na taj dokumentarac, napisavši na svom Instagramu da "pokušava da se distancira od drame". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin