Poznati

Jelena Dokić se povukla: Treba mi vreme da se oporavim i preradim bol i traume kroz koje prolazim

Komentari

Autor: News.com.au

28/12/2021

-

19:04

Jelena Dokić se povukla: Treba mi vreme da se oporavim i preradim bol i traume kroz koje prolazim
MN Press/Marko Metlaš - Copyright MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Bivša teniserka Jelena Dokić saopštila je javnosti da želi da napravi pauzu od društvenih mreža, jer trenutno prolazi kroz "težak period u svom životu".

Šampionka tenisa objavila je na svom Instagramu da je "prošla kroz veliku promenu" i da joj je potrebno vreme da se "oporavi, isceli i preradi bol i traume kroz koje prolazi".

"Znam da su mi mnogi od vas pisali i da vam nisam odgovarala. Znajte da vidim vaše poruke i mnogo ih cenim, ali trenutno nisam na dobrom mestu da bih vam odgovarala i komunicirala s vama kao što to obično radim i žao mi je zbog toga", napisala je Dokić.

 

 

Ona je dodala da će se neko vreme držati dalje od Instagrama i da trenutno "ne može da pruži inspiraciju" onima koji zbog toga dolaze na njen nalog.

"Mojim prijateljima i onima koji su mi bliski, koji znaju kroz šta prolazim, hvala vam na ljubavi i brizi. Ne znam šta bih bez vas, a ja znam da vi znate ko ste", napisala je bivša teniserka.

"Vratiću se i biću jača nego ikad, iako to tako trenutno ne izgleda. Uvek sam se vraćala i sunce će ponovo sijati. Hvala vam na razumevanju", dodala je Dokić.

Australijski News podseća da je sportistkinja u oktobru na Svetski dan mentalnog zdravlja na Instagramu pisala o svojoj borbi sa depresijom, anksioznošću i posttraumatskim stresom.

Tada je objavila svoju fotografiju za koju je rekla da je iz vremena kada je umalo sebi okončala život.

 

 

Ona je otkrila da je sada na "drugačijem mestu" i da je prevazišla prepreke. 

Jelena je u 2017. priznala da je razmišljala o tome da sebi oduzme život i objavila autobiografiju "Unbreakable" (Nesalomiva) u kojoj je opisala svoje borbe sa mentalnim zdravljem nakon što je navodno trpela da je otac Damir Dokić fizički i emocionalno zlostavlja.

Teniski savez Australije objavio je saopštenje u kom se dotakao činjenice da je u vreme dok je njena karijera bila na vrhuncu, postojala zabrinutost za ono što se dešava u njenom timu, ali da zbog "nedostatka saradnje" istraga nikad nije sprovedena.

"Svi u savezu aplaudiramo Jeleninoj hrabrosti što je ispričala svoju priču i nastavićemo da je podržavamo koliko god možemo", saopštili su za News tada i istakli da već duže vreme rade na tome da za decu koja tek počinju da se bave tenisom, uslovi budu najbolji mogući.

Jelena je u svojoj knjizi detaljno opisala gotovo "svakodnevno mučenje od strane najgoreg oca u tenisu", koje je navodno počelo kada je imala samo šest godina.

Ona tvrdi da ju je otac tukao kožnim kaišem, ako ne bi bila na zadovoljavajućem nivou na treningu i da su joj potkolenice bile modre i krvave od teških teniskih patika kojima bi je šutirao.

Jelena je sa svojim čitaocima podelila da je najgore prebijanje dobila kada je izgubila na početku turnira Maurier open u Kanadi 2000. godine. 

"To je grozno sećanje koje će uz mene ostati zauvek... Na kraju sam se onesvestila. Zaista me je grozno pretukao", rekla je ona.

 

 

Damir je lošu reputaciju na teniskim terenima stekao i pre optužbi koje je njegova ćerka iznela protiv njega, jer se često svađao sa sudijama i čelnicima turnira, a bio je izbačen sa tri od četiri gren slem takmičenja na kojima je Jelena učestvovala.

Sa Vimbldona je izbačen 2000. jer je novinaru razbio telefon, sa US Opena zbog maltretiranja osoblja zbog cene ručka, a 2001. sa Australian Opena zbog toga što je tvrdio da je žreb "namešten" protiv njegove ćerke.

Godine 2009. bio je u zatvoru na 15 meseci jer je pretio australijskom ambasadoru u Srbiji ručnom bombom, nakon čega je u njegovom stanu nađena veća količina oružja.

Jelena Dokić bila je četvrta na ATP listi u avgustu 2002. a na Vimbldonu 1999. pobedila je Martinu Hingis, što je u istoriju upisano kao jedini put da je neka najbolja teniserka sveta izgubila u kvalifikacijama.

Nakon nekoliko godina nešto lošijih rezultata, ponovo se vratila u igru 2009. kada je došla do četvrtfinala Australian Opena. Penzionisala se 2014. godine, a od tada je radila kao trener.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin