Poznati

Kevin Spejsi pokušava da izbegne plaćanje odštete produkciji serije "Kuća od karata" u iznosu od 31 milion dolara

Komentari

Autor: Variety

27/01/2022

-

07:53

Kevin Spejsi pokušava da izbegne plaćanje odštete produkciji serije "Kuća od karata" u iznosu od 31 milion dolara
Kevin Spejsi pokušava da izbegne plaćanje odštete produkciji serije "Kuća od karata" u iznosu od 31 milion dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zastupnici Kevina Spejsija traže da se odbaci tužba protiv glumca koju je protiv njega podigla produkcija serije "House of Cards" (Kuća od karata) zato što je navodno njegovo ponašanje  dovelo do višemilionskih gubitaka.

Od glumca se traži odšteta u iznosu od 31 milion dolara, jer su morali da uklone glumca iz šeste sezone serije i skrate broj epizoda sa 13 na osam, nakon što se navodno nedolično ponašao na setu i time prekršio ugovor sa kućom MRC.

Ta produkcijska firma već je dobila slučaj na nezavisnoj arbitraži, koju bi sada trebalo da potvrdi i sud, ali glumčevi advokati smatraju da za to nema osnova.

"Istina je da je Spejsi učestvovao u kulturi na setu koja je bila ispunjena seksualnim aluzijama, šalama i nedužnim igrarijama, ali nikada nije seksualno maltretirao bilo koga. Štaviše, dokazano je da je nekoliko puta kada je Spejsiju rečeno da se zbog njegovog ponašanja neko osećao neprijatno, on odmah prestao tako da se ponaša", tvrde njegovi zastupnici.

Prve optužbe protiv glumca iznete su na portalu Buzzfeed 29. oktobra 2017. godine, kada je glumac Entoni Rep izjavio da je Spejsi pokušao da ima seks s njim 1986, u vreme kada je on imao samo 14 godina.

Produkcija serije "House of Cards" zaustavljena je samo dva dana kasnije, a CNN je objavio priču u kojoj su njihovi izvori naveli da je Spejsi stvarao "toksičnu" atmosferu na poslu, zbijao neslane šale i dodirivao mlade muške članove tima na nedoličan način bez njihovog pristanka.

Tokom arbitraže prikazani su video snimci svedočenja ekipe serije u kojima je petoro njih tvrdilo da ih je glumac seksualno maltretirao.

profimedia

 

Međutim, Spejsijevi advokati Stiven Dž. Larson i Džonatan E. Filips, tvrde da je navodno nedolično ponašanje glumca izašlo na videlo tek nakon naknadne interne istrage, a da je odluka da se unesu promene u šestu sezonu doneta pre toga.

Oni tvrde da je odluka MRC da odustane od već snimljenih epizoda i krene ispočetka doneta 2. novembra i da navodna šteta koju su pretrpeli nije izazvana glumčevim ponašanjem.

"Kao što je arbitar i priznao, odluka o smanjenju broja epizoda veće je bila doneta, čim je Netfliks tražio od njih da Spejsi ne bude u 6. sezoni", naveli su advokati.

"Ali ono što arbitar nije uzeo u obzir je da Netfliks u tom trenutku nije ni znao za tvrdnje produkcije da je Spejsi kršio ugovor u vreme kada je doneo ovu odluku. Drugim rečima, kršenja ugovora koja je utvrdio arbitar nisu mogla biti povezana sa štetom podnosioca tužbe, jer su bili oštećeni i pre nego što se za kršenje saznalo", navodi se u zahtevu glumčevih zastupnika.

Sudovi gotovo uvek donose presudu u skladu sa onom koja se postigne na arbitraži, tako da je pred Spejsijem težak zadatak da sudiju uveri u suprotno.

Njegovi advokati drže se priče da nema osnova za traženje odštete, jer nema povezanosti između navodnog kršenja ugovora i štete koju je MRC pretrpeo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin