Poznati

Kevin Spejsi mora da plati 30 miliona dolara studiju zbog neuspeha serije "Kuća od karata"

Komentari

Autor: Guardian

23/11/2021

-

10:37

Kevin Spejsi mora da plati 30 miliona dolara studiju zbog neuspeha serije "Kuća od karata"
Kevin Spejsi mora da plati 30 miliona dolara studiju zbog neuspeha serije "Kuća od karata" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kevin Spejsi i njegova produkcijska kuća mora da plati studiju koji stoji iza serije "Kuća od karata" više od 30 miliona dolara, zbog gubitaka koje je donelo njegovo otpuštanje. 

Dokument predat Višem sudu u Los Anđelesu zahteva potvrdu arbitražne presude prema kojoj je Spejsi prekršio stavke ugovora u kojima je bio obavezan na "profesionalno ponašanje", jer se upustio u "određene postupke u vezi sa nekoliko članova ekipe, u svakoj od pet sezona u kojima je igrao i izvršno producirao 'Kuću od karata'".

Nakon što su protiv glumca iznete ozbiljne optužbe za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje, MRC, studio koji stoji iza te serije, morao je da otpusti Spejsija, obustavi snimanje šeste sezone i potpuno je izmeni, jer je on igrao glavnu ulogu. Takođe, morao je da skrati sezonu sa 13 na osam epizoda, kako bi rokovi bili ispoštovani, što je dovelo do gubitaka od više desetina miliona dolara, stoji u dokumentima.

"Bezbednost naših zaposlenih i atmosfera na setu je od ključnog značaja za MRC i zato smo rešeni da pozovemo na odgovornost", stoji u saopštenju te kompanije, koje je preneo Gardijan.

Predstavnici Spejsija nisu reagovali na pisanja medija, ali su ranije njegovi advokati izjavili da glumčevi postupci nisu bili glavni faktor koji je doprineo neuspehu serije.

Arbitražna presuda doneta je nakon trogodišnje pravne bitke i osmodnevnog saslušavanja koje je održano u tajnosti.

Spejsi se žalio protiv odluke panelu od tri privatna arbitra, koji su, međutim, potvrdili presudu.

Istorija optužbi protiv Kevina Spejsija

Reputacija oskarovca stavljena je pod znak pitanja kada ga je 2017. glumac Entoni Rep optužio da je protiv njegove volje pokušao da ima seks s njim kada je imao samo 14 godina.

U to vreme Spejsi je objavio da se ne seća tog susreta, ali se izvinio. Međutim, javile su se i nove optužbe za nedolično seksualno ponašanje, a podignuta je i jedna tužba. Nezavisna istraga razotkrila je više slučajeva seksualnog uznemiravanja osoba koje su mu bile podređene, a Spejsi je otpušten iz više projekata. 

profimedia

 

U Velikoj Britaniji glumcu i dalje potencijalno prete tužbe za krivično delo, a Kraljevska tužilačka služba potvrdila je za Varajeti da ispituje svaki i najmanji dokaz koji je Gradska policija prikupila do sada. Veruje se da postoje čak i jedanaest godina stare optužbe protiv glumca, iz vremena dok je bio deo stalne postave Old Vik teatra u Londonu. Iz tog pozorišta su 2017. priznali da su primili 20 ličnih svedočenja o "navodno nedoličnom ponašanju" Spejsija.

Takođe, nakon optužbi da je napastvovao jednog tinejdžera na Nantuket ostrvu u Masačusetsu, glumac je tvrdio da nije kriv, a slučaj je odbačen, nakon što je i navodna žrtva povukla tužbu. U Los Anđelesu dva svedočanstva o nedoličnom ponašanju glumca na kraju nisu dobila sudski epilog, jedan zbog zastarelosti, a drugi zbog smrti navodne žrtve. Pored Repove tužbe, glumac je suočen sa optužbama izvesnog C. D. koji tvrdi da je u 14 godini života imao više neprijatnih situacija sa Spejsijem, među kojima i pokušaj silovanja, ali je njegov slučaj odbačen, jer je odbio da otkrije svoj identitet.

Nakon višegodišnje pauze, Spejsi se nedavno ponovo pojavio na velikom platnu u nezavisnom evropskom filmu reditelja Franka Nera. Međutim, male su šanse da će takvu priliku ponovo dobiti u Holivudu, smatra Kiran Nagendran, savetnik iz agencije Montfort Communications. On je za Variety izjavio da "svako ko s njim bude radio, mora da ima neku garanciju da se tako nešto neće dogoditi u njihovom aranžmanu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin