Poznati

Zašto se u vezi sa pregovorima Ukrajine i Rusije pominje i ime Romana Abramoviča

Komentari

Autor: Variety

28/02/2022

-

13:53

Zašto se u vezi sa pregovorima Ukrajine i Rusije pominje i ime Romana Abramoviča
Zašto se u vezi sa pregovorima Ukrajine i Rusije pominje i ime Romana Abramoviča - Copyright profimedia, AP/Ukrainian Presidential Press Office, Mikhail Klimentyev

veličina teksta

Aa Aa

Milijarder Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, pokušava da se uključi u mirovne pregovore između Ukrajine i Rusije, rekao je njegov predstavnik za javnost. On tvrdi da je Abramoviča pozvala ukrajinska strana.

"Mogu da potvrdim da je Romana Abramoviča kontaktirala ukrajinska snaga tražeći podršku u postizanju mirnog rešenja i da od tada pokušava da pomogne", rekao je njegov predstavnik PA news agenciji.

"Imajući u vidu šta je sve na kocki, želimo da vas zamolimo za razumevanje zašto ne komentarišemo ni situaciju ni njegovu uključenost", dodao je on.

Navodno, Abramovič se i nalazi u Belorusiji, gde se u blizini ukrajinsko-beloruske granice održavaju pregovori Rusije i Ukrajine. 

Portal Variety piše da je ruski producent rođen u Ukrajini Aleksandar Rodnjanski potvrdio je informacije o Abramoviču.

"Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana pokušala da nađe nekoga u Rusiji spremnog da im pomogne u pronalaženju mirnog rešenja", rekao je Rodnjanski. 

AP/Chris Pizzello

 

"Oni su do Romana Abramoviča došli preko jevrejske zajednice, koji su ga kontaktirali i tražili mu pomoć. Iako je njegov uticaj ograničen, on je jedini koji im je odgovorio i preuzeo na sebe obavezu da pokuša", ispričao je producent, koji je istakao da je i sam u kontaktu sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim. 

Abramovič je u subotu objavio saopštenje da se povlači iz kluba Čelsi i da će sada brigu o ovom premijerligašu iz Londona preuzeti poverenici Čelsijeve dobrotvorne fondacije.

"Tokom 20 godina na čelu Čelsija, uvek sam smatrao da je moja uloga da budem čuvar kluba, da omogućim da budemo uspešni koliko možemo, kao i da postavimo osnove za budućnost, a da imamo pozitivnu ulogu u zajednici.

Uvek sam donosio odluke koje su u interesu kluba. Ostajem privržen ovim vrednostima. Zato danas poverenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije prepuštam upravljanje i brigu o Čelsiju.

Verujem da su oni trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača", navodi se u saopštenju Abramoviča, koje je objavljeno na sajtu londonskog kluba.

Međutim, poverenici se još nisu zvanično složili da preuzmu kontrolu nad Čelsijem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin