Poznati

Kraljica transformacija Rene Zelveger: Bila sam sama sebi dosadna, pa sam veliko platno zamenila za učionicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Today, ScreenRant

13/03/2022

-

08:26

Kraljica transformacija Rene Zelveger: Bila sam sama sebi dosadna, pa sam veliko platno zamenila za učionicu
Kraljica transformacija Rene Zelveger: Bila sam sama sebi dosadna, pa sam veliko platno zamenila za učionicu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Veliko platno sam zamenila za učionicu kada sam odlučila da se povučem sa scene, izjavila je Rene Zelveger, zvezda filmova "Dnevnik Bridžet Džouns", gostujući u emisiji "Today".

Prema rečima kraljice transformacija, morala je da napravi pauzu od Holivuda kako bi se odmakla i pokušala da poraste kao ličnost, te da nauči stvari koje nisu povezane sa njenim radom.

Dvostruka dobitnica Oskara kaže da se "ušunjala" na Univerzitet Kalifornije, gde je studirala međunarodno pravo jer se zainteresovala za politiku. Međutim, kako je izjavila, nije sigurna da će potpuno zaminiti profesiju.

Zelveger je i ranije govorila o odluci da se povuče sa svetla reflektora, rečima da je vreme da povede malo računa o sebi i svom zdravlju.

"Pauzu sam napravila jer sam morala da povedem računa o sebi. Bila sam sama sebi dosadna, moja gluma mi je bila dosadna, stalno sam crpla inspiraciju iz istih životnih iskustava, morala sam da učinim nešto sa tim suvim, otrcanim izvorom. Išla sam iz uloge u ulogu, nije bilo mesta da dišem, sve se svodilo na divna iskustva i blagoslove, ali ništa sem toga.

Bila sam 99 odsto vremena javna ličnost, a samo mikroskopsku mrvicu vremena živela sam svoj stvarni život. Morala sam da prođem kroz nešto drugačije, da naučnim nešto novo. Da sazrim. Da se razvijem. Da nemam isplanirane naredne dve godine života. Da dozvolim slučajnostima da se dese. Moralo je da bude malo tišine da bi se neke ideje prikrale", reči su glumice koja je od 2010. napravila šestogodišnju pauzu u karijeri.   

profimedia

U "Dnevniku Bridžit Džouns"

Glumi se vratila 2016. još jednim nastavkom filma o Bridžet Džouns, a onda se prestižnim nagradama vratila ulogom u filmu "Džudi" (Judy) u režiji britanskog pozorišnog reditelja Ruperta Gulda. U pitanju je adaptacija komada "Kraj duge" Pitera Kviltera o poslednjim mesecima u životu Džudi Garland, zvezde filmova "Čarobnjak iz Oza" i "Srešćemo se u Sejnt Luisu" koja je bila pred objektivima od druge godine, ali su je već kao tinejdžerku skrajnuli jer nije bila "dovoljno atraktivna".

"Zdravo, svima, lepo je videti vas. Dobro se držite posle 17 godina", rekla je Rene Zelveger po preuzimanju Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami.

Ova Teksašanka kao da se čitavog života spremala za ulogu Džudi Garland. Dok je odrastala u gradiću Kejtiju roditelji (Švajcarac i Norvežanka) su imali gramofon i "ploče sa Džudinim pesmama su se stalno vrtele na njemu". A kada je promovisala "Dnevnik Bridžet Džouns" u Tokiju u jednom karaoke kafiću zapevala je "Somewhere Over the Rainbow". To je bio jedini put u životu da je pevala karaoke.

Ali Rene je još u mjuziklu "Čikago" (2002) pokazala da ume da igra i peva, dok je u "Hladnoj planini" (2003) dokazala da ume da glumi u ozbiljnim dramama.

profimedia

Kao Džudi Garland

Kako je ranije izjavila, za ulogu Džudi se pripremala dve godine; četiri meseca uzimala je časove pevanja. Temeljno se potrudila da izbegne igranje Džudi kao puku imitaciju ili karikaturu, iako je imala malu pomoć: protezom joj je proširen vrh nosa, nosila je tamna sočiva i periku a kostimografkinja joj je skrojila kostime tako da pravilno stoje samo ako bi zauzela karakteristično Džudino držanje.

"Džudi je legenda i tako složeno i divno ljudsko biće. Htela sam da prikažem svu njenu veličinu ali i nju kao ženu. Inteligentnu, odlučnu, istrajnu, pozitivnu. Nikada nije odustajala od toga, bez obzira na životne okolnosti... Toliko toga su joj uskraćivali. Nije joj bilo dozvoljeno da bude ljudsko biće, u njenom rasporedu nije bilo mesta za duševno zdravlje, drugi su birali i odlučivali umesto nje. Bila je izrabljivana", navela je svojevremeno Rene.

Malo msterioznosti ne škodi devojci

I sama je imala loša iskustva sa osudama javnosti, naročito kada se 2014, posle četiri godine odsustvovanja sa scene, pojavila na jednom događaju i izazvala komentare da je imala plastičnu hirurgiju.

Kasnije je to sama demantovala, ali je bila iznenađena lavinom kritika i predrasuda. 

Ona je jedna od malobrojnih javnih ličnosti koje uspevaju da zadrže privatni život za sebe. Uprkos tome što se zabavljala sa poznatima poput Džima Kerija, Džeka Vajta, Džordža Klunija ili Bredlija Kupera, kaže da joj nije teško da intimu sačuva od svetlosti reflektora.

"Ne pričam o tome, ne postujem o tome. Znam da je to novinarima strašno dosadno ali ja držim jezik za zubima. Na kraju krajeva, nije lako biti glumica koja nestaje u drugim likovima ako nema neke misterije oko vas. Ako previše znaju o vama privatno, to može da bude ozbiljan problem. Mislim da malo misterioznosti nikada nije škodilo devojci", zaključila je u jednom od razgovora Rene Zelveger.

Ovu glumicu publika ima priliku da vidi u novoj mini seriji NBC pod nazivom "The Thing About Pam".

U ovoj seriji Zelveger igra Pem Hap, ženu koja je bila glavna osumnjičena za ubistvo prijateljice Betsi Farije 2011, a koja je dobila doživotnu kaznu zatvora za ubistvo jednog čoveka 2016. 

Američka javnost pomno je pratila suđenja toj ženi zbog neverovatnih detalja o načinima na koje je pokušavala da zavara trag, pronađe alibi i oslobodi se krivice.

Zelveger, koja je poznata po svojoj transformaciji za lik Bridžit Džouns, ovog puta rešila je da se ne goji prirodno, nego da se prepusti čarima moderne kostimografije koja uspeva da specijalnim rekvizitima učini da telo potpuno promeni oblik.

U međuvremenu je objavljeno da će Zelveger snimati seriju koja će pričati o ženama pilotima u Drugom svetskom ratu, a koja će biti emitovana pod nazivom "Avenger Field", preneo je nedavno portal Screen rant.

Kako se navodi, u pitanju su akteri tajnog programa američkih vazduhoplovnih snaga VASPS (Vomen Airforce Service Pilots) i oskarovka će tumačiti vođu ove grupe Džeki Koran. Baš kao što se našla u ulozi izvršnog producenta za gore pomenutu seriju o Pem Hap, i seriju "Avenger Field" će potpisati kao izvršni producent.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin