Poznati

Bil Kozbi osuđen za seksualno zlostavljanje maloletnice koje se dogodilo sedamdesetih

Komentari

Autor: CNN

22/06/2022

-

10:59

Bil Kozbi osuđen za seksualno zlostavljanje maloletnice koje se dogodilo sedamdesetih
Bil Kozbi - Copyright Tanjug AP/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Porota suda u Los Anđelesu proglasila je krivim bivšeg komičara Bila Kozbija za seksualno zlostavljanje tinejdžerke u slučaju koji se dogodio sedamdesetih godina prošlog veka.

Džudi Hat, žena koja je tužila glumca za seksualno zlostavljanje i nanošenje emocionalnog stresa 1975. kada je imala samo 15 godina, dobila je odštetu od 500.000 dolara. 

Kozbi je sve vreme negirao krivicu.

Hat je rekla da je 1975. Kozbija srela u parku gde je snimao film. On je onda pozvao nju i njenu drugaricu da mu se pridruže u teniskom klubu, a zatim i u kuću, u kojoj im je dao nekoliko alkoholnih pića.

Posle toga odveo ih je u Plejboj vilu pokojnog osnivača časopisa "Plejboj" Hjua Hefnera, gde im je rekao da ako ih bilo koja od "zečica" pita koliko godina imaju, treba da odgovore da imaju 19.

Hat je zatim tvrdila da ju je Kozbi odveo u spavaću sobu u vili gde ju je seksualno zlostavljao. Ona je za CNN rekla da je zadovoljna presudom.

"Ushićena sam. Prošlo je tako mnogo godina, tako mnogo suza", rekla je Hat, dok je njen advokat dodao da je slučaj dokaz "da možete bežati, ali se ne možete sakriti".

Ipak, predstavnik Kozbija izjavio je za medije da je i njegov klijent zadovoljan presudom, zato što oštećenoj sud nije dodelio kaznenu odštetu.

"To nije bila njihova pobeda, jer nisu dobili kaznenu nadoknadu", rekao je Endrju Vajat, predstavnik Kozbija.

Bivši komičar nije bio prisutan na izricanju presude, a njegov tim planira da se žali.

Od 2005. godine više od 50 žena optužilo je Kozbija za seksualno zlostavljanje. Nakon što je osuđen za silovanje Andree Konstand u Filadelfiji, odslužio je trogodišnju kaznu zatvora u Pensilvaniji, pre nego što je njegova presuda poništena u žalbenom postupku.

Pušten je iz zatvora u septembru prošle godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin