Poznati

Vinona Rajder: Raskid sa Džonijem Depom za mene je bila scena iz "Neprilagođene" u pravom životu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

29/06/2022

-

23:40

Vinona Rajder: Raskid sa Džonijem Depom za mene je bila scena iz "Neprilagođene" u pravom životu
Džoni Dep i Vinona Rajder - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vinona Rajder, zvezda serije "Stranger Things" u jednom od retkih intervjua koji je dala za julsko izdanje časopisa Harper's Bazaar osvrnula se na svoju vezu sa glumcem Džonijem Depom koja je trajala od 1989. do 1993. godine.

"To je bio moj stvarni život iz 'Neprilagođene'", rekla je Rajder, misleći na svoj čuveni film, u kom je igrala mladu devojku u psihijatrijskoj instituciji. 

Rajder je odala priznanje "izuzetnom terapeutu" koji joj je sugerisao da počne da se brine o sebi, tako što će sebe zamišljati kao dete.

"Sećam se da sam igrala lik koji završi na mučenju u čileanskom zatvoru (u filmu 'Kuća duhova' iz 1994.) Gledala bih te lažne modrice i posekotine na licu i bilo mi je teško da sebe zamislim kao devojčicu. 'Da li bi se prema toj devojčici ponašala onako kako se ponašaš prema sebi?' Sećam se da sam se posmatrala i mislila: 'Ovo je ono što ja iznutra radim sebi'", prisetila se Rajder.

AP/Jason Mendez

 

Ona je nazvala kraj veze sa Depom svojim "prvim pravim raskidom", "prvim pravim lomljenjem srca".

S druge strane, Dep je u jednom intervjuu ukazao na to da je pritisak javnog života uticao na njihov raskid.

"Veoma je teško imati privatan život u ovom gradu", rekao je on o Los Anđelesu. 

"Moja veza sa Vinonom je mojom greškom bila javna, kakva je bila, ali sam mislio da ako budemo iskreni i otvoreni, da će to uništiti to čudovište radoznalosti. Umesto toga, to ga je nahranilo, dalo ljudima povod da misle da su deo toga", rekao je glumac u jednom intervjuu 1993. 

"Vinona zauvek"

Dep i Rajder upoznali su se na premijeri filma 1989. godine u Njujorku i prema jednoj Depovoj izjavi, to je bila "ljubav na prvi pogled". 

Samo nekoliko meseci kasnije su se verili i dobili uloge u filmu "Edvard Makazoruki", koji je oboma doneo veliki uspeh.

Rajder je imala samo 17 godina kada je upoznala glumca, ali je rekla da je oduvek znala da je on nešto posebno.

"Bila sam tako duboko zaljubljena, da ne znam da li ću ikad više tako voleti. Takva je valjda prva ljubav? Ne znam. Tada je bilo zaista ludo", rekla je ona za Cinema.com 2001. godine.

Veridbu su raskinuli posle samo tri godine, a nakon raskida, Dep je promenio tetovažu "Winona forever" ("Vinona zauvek") u "Wino forever" (Vino zauvek). 

 

 

Ipak, rekao je jednom prilikom da ne žali što je ime bivše verenice tetovirao na svom telu.

"Ove tetovaže su za mene dnevnik. Ja svoj dnevnik nosim. Iako nismo zajedno, to ne umanjuje iskrenost trenutka kada sam uradio tu tetovažu. Ne žalim zbog nje uopšte, zapravo, ona je deo moje prošlosti", rekao je glumac u jednom intervjuu.

Nakon razvoda, oboje su nastavili dalje, ali se Rajder nikada nije udala.

"Bila sam dugo sama, a bila sam i u vezama i čini mi se da ja ne znam kako to da uradim. Takva sam uvek bila", izjavila je glumica jednom, istakavši da se radije nikada ne bi udala, nego da se nekoliko puta razvodi.

"Moji roditelji su dugo u braku i postavili su visok standard", rekla je Vinona, koja je u vezi sa modnim dizajnerom Skotom Mekinlejem još od 2011. godine.

AP/KEVORK DJANSEZIAN

 

S druge strane, Džoni Dep se oženio dva puta. Prvi brak sa francuskom glumicom i pevačicom Vanesom Paradi trajao je 14 godina, pre nego što će raskinuti 2012. 

Nakon toga, uplovio je u brak sa Amber Herd 2015. godine, ali su se razveli dve godine kasnije. Herd ga je optužila za nasilje u porodici i tražila privremenu zabranu prilaska, a nakon razvoda, za Washington Post napisala kolumnu u kojoj je sebe opisala kao  žrtvu slavnog glumca.

Dep ju je zbog toga tužio i nedavno dobio na sudu, a Vinona mu je tokom duge borbe sa bivšom suprugom pružila podršku.

"Džoni je dobar čovek"

Dok je Džoni Dep vodio sudsku bitku protiv izdavača britanskog tabloida "The Sun" zbog članka u kom je nazvan nasilnikom nad ženom, Rajder je dala izjavu u kojoj je istakla da su joj takve optužbe protiv bivšeg verenika nejasne.

"Znala sam dobro Džonija pre mnogo godina. Bili smo par četiri godine i smatrala sam ga najboljim prijateljem i bliskim kao člana porodice. Vezu s njim računam kao jednu od najznačajnijih u mom životu. Razumem da govorim samo o svom iskustvu, pošto očigledno nisam bila tu tokom njegovog braka sa Amber, ali iz mog iskustva, koje je tako drastično drugačije, bila sam apsolutno šokirana, zbunjena i uznemirena kada sam čula optužbe protiv njega. Ideja da je on neverovatno nasilna osoba je najudaljenija od Džonija kog sam znala i volela. Nikada, ali nikada nije bio nasilan prema meni. Nikada nije bio nasilan ni prema kome koga sam videla. Istinski i iskreno ga poznejem samo kao dobrog čoveka, punog ljubavi i nežnosti koji me je štitio, kao i sve ljude koje voli. Osećala sam se vrlo bezbedno s njim. Ne želim nikoga da zovem lažovom, ali iz mog iskustva sa Džonijem, nemoguće mi je da poverujem da su takve užasne optužbe tačne", rekla je Vinona tada.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Podsećamo, na nedavnom suđenju povodom tužbi Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke opružnice.

Porota je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku "Vašington posta" iz 2018. Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Glumica je najavila da će se žaliti na tu presudu.

Komentari (0)

Magazin