Poznati

Mask se neočekivano pojavio na ročištu važnog sudjenja za kompaniju Tesla

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

20:02

Mask se neočekivano pojavio na ročištu važnog sudjenja za kompaniju Tesla
Mask se neočekivano pojavio na ročištu važnog sudjenja za kompaniju Tesla - Copyright AP/Benjamin Fanjoy

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanija Tesla i Tviter Ilon Mask danas je neočekivano prisustvovao ročištu na sudjenju koje je vezano za njegovu objavu na Tviteru iz 2018. godine, kada je prema optužnici doveo u zabludu deoničare kompanije Tesla i izazvao im finansijske gubitke.

Mask nije bio u obavezi da se pojavi na današnjem ročištu, a njegovo prisustvo je znak da je za njega završna presuda u ovom slučaju važna, prenosi AP.

Ilon Mask je 7. avgusta 2018. godine objavio tvit: "Razmišljam o tome da Teslu uzmem za 420 dolara. Finansiranje osigurano“, pre

Prema tužbi ova objava je izazvala ogromne finasijske gubitke deoničara Tesle, koji su se rukovodili Maskovim tvitom, prenosi AP.

Mask je u januaru svedočio pred sudom, tvrdeći da "nije imao zle namere" i da je želeo da učini pravu star za sve deoničare.

Prema sopstvenim rečima, Mask je verovao da je obezbedio finansiranje iz fonda iz Saudijske Arabije, prenosi CNN. Ako kalifornijska porota proglasi Maska odgovornim za finansijske gubitke deoničara, moguće je da će Mask i Tesla morati da isplate astronomsku sumu kao odštetu, prenose agencije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin