Poznati

Deca princa Harija i Megan nosiće titule princa i princeze

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

18:55

Deca princa Harija i Megan nosiće titule princa i princeze
Princ Hari i Megan Markl - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Deca britanskog princa Harija i njegove supruge Megan, nosiće titule princa i princeze, a par je prvi put javno upotrebio titulu svoje ćerke kada su saopštili da je krštena.

Prema kraljevskim pravilima, unuci monarha mogu nositi titule prinčeva ili princeza, što znači da Harijeva deca, Arči i Lilibet, imaju pravo da koriste titule otkako je njegov otac postao kralj prošlog septembra, prenosi Rojters.

Do danas nije bilo poznato da li su princ Hari i njegova supruga Megan, koji su se povukli sa monarhističkih dužnosti u martu 2020, želeli da njihova deca nose te titule.

"Mogu da potvrdim da je princezu Lilibet Dajanu u petak, 3. marta, krstio nadbiskup Los Anđelesa, prečasni Džon Tejlor", izjavio je danas portparol tog para.

Megan je u intervjuu pre dve godine rekla da je britanska kraljevska porodica odbila da njenom sinu Arčiju prizna titulu princa, kao i da su je članovi kraljevske porodice pitali koliko bi mu koža mogla biti tamna kad se bude rodio.

Krštenje je održano nekoliko dana nakon što je kralj Čarls doneo odluku da Hari i Megan napuste kuću u Britaniji, Frogmor Kotidž, što predstavlja, kako navodi Rojters, znak najnovijeg zatezanja u odnosima.

Još nije poznato da li će princ Hari prisustvovati krunisanju svog oca u maju iako je obzanjeno da je pozvan na taj događaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin