Poznati

Princ Hari potvrdio da je pozvan na očevo krunisanje i dalje se ne zna da li će par prisustvovati događaju

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2023

-

22:02

Princ Hari potvrdio da je pozvan na očevo krunisanje i dalje se ne zna da li će par prisustvovati događaju
Princ Hari potvrdio da je pozvan na očevo krunisanje i dalje se ne zna da li će par prisustvovati događaju - Copyright Tanjug/AP/Rolf Vennenbernd

veličina teksta

Aa Aa

 Princ Hari i njegova supruga Megan pozvani su na krunisanje njegovog oca kralja Čarlsa kasnije ove godine, ali su za sada odbili da kažu da li će prisustvovati, prenosi danas BBC.

Vojvoda od Saseksa, koji je prethodnih meseci kritikovao britansku kraljevsku porodicu, potvrdio je da je dobio mejl od oca.

Krunisanje, koje će pratiti milioni ljudi u VelikojBritaniji, kao i veliki svetski auditorijum, zakazano je za 6. maj, istog dana kada će Harijev sin Arči proslaviti četvrti rođendan.

Bakingemska palata je odbila da komentariše pozive.

U saopštenju princa Harija i Megan navodi se da su kontaktirani u vezi sa krunisanjem.

„Mogu da potvrdim da je vojvoda nedavno primio mejl prepisku iz kancelarije Njegovog Veličanstva u vezi sa krunisanjem. Neposrednu odluku o tome da li će vojvoda i vojvotkinja prisustvovati nećemo otkriti u ovom trenutku“, rekao je portparol para..

Ova vest došla je nekoliko dana nakon što je Čarls izbacio sina i njegovu suprugu iz njihovog doma u Britaniji, Frogmor kotidža, što bi Hariju, koji trenutno živi u Kaliforniji, moglo da zakomplikuje buduće dolaske u Britaniju. Frogmor kotidž se nalazi na imanju Vindzor.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin