Poznati

Otkriven uzrok smrti holivudske zvezde Rakel Velč

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

15:16

Otkriven uzrok smrti holivudske zvezde Rakel Velč
AP/Laurence Harris - Copyright AP/Laurence Harris

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska zvezda Rakel Velč, koja je preminula 15. februara u 82. godini, umrla je od srčanog zastoja i Alchajmerove bolesti.

Prvobitno, bilo je saopšteno da je preminula u kući posle kraće bolesti, prenosi britanski Independent.

U smrtovnici u koju je portal TMZ imao uvid, navodi se da je srčani zastoj ubrzao njenu smrt.

Velč je bila jedna od najpopularnijih zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka i glumila je u više od 30 filmova i 50 Televizijskih emisija, a 1972. godine osvojila je Zlatni globus za ulogu u filmu "Tri musketara".

Rakel Velč je skrenula pažnju filmske publike zahvaljujući ulozi u naučno-fantastičnom filmu iz 1966 "Fantastično putovanje", ali joj je iste godine slavu donela drama "Milion godina pre nove ere", iako je u njoj ukupno izgovorila tri rečenice. Odevena u bikini od jelenske kože, uspešno je pobegla praistorijskim pterodaktilima, ali nije izmakla budnom oku publike.

Zahvaljujući svojoj lepoti i oblinama privukla je pažnju pop kulture a Plejboj je krunisao za najpoželjniju ženu 70-ih, iako se nije nikada pojavila potpuno naga u tom časopisu. 2013. godine, bila je na drugom mestu "Najprivlačnijih žena svih vremena" po izboru časopisa Men’s Health.

U filmu "Bekstvo iz Šošenka", poster Rakel Velč prekriva ulaz u tunel koji kopaju zatvorenici, kao poslednji koje je iskoristio zatvorenik Endi Dufresni (Tim Robins), posle Rite Hejvort i Merilin Monro.

Pored glume, bila je pevačica i plesačica. Iznenadila je mnoge kritičare i dobila pozitivne ocene kada je na 1981. na Brodveju odigrala glavnu ulogu u filmu "Žena godine", kao zamena za Loren Bekol koja je bila na odmoru. Vratila se na Brodvej 1997, ulogom u mjuziklu "Viktor Viktorija."

Rakel Velč je imala za sobom četiri braka, i ima dvoje dece, Dejmona i Tani Velč. Tani je takođe postala glumica i imala jednu od glavnih uloga u filmu "Čaura" iz 1985.

Komentari (0)

Magazin