Poznati

Vili Merilin Monro u Los Anđelesu preti rušenje, obožavaoci se bore da je spasu

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2023

-

10:35

Vili Merilin Monro u Los Anđelesu preti rušenje, obožavaoci se bore da je spasu
Vili Merilin Monro u Los Anđelesu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vili u kojoj je slavna Merilin Monro provela poslednje godine života preti rušenje. Ove nedelje je, naime, opština vlasniku dala dozvolu za rušenjevile u španskom stilu, površine 270 kvadratnih metara, koja imajedan sprat i baštu, kao i bazen koji se nalazi iza kuće, prenosi Ansa.

Kuća je izgrađena 1929. godine, nalazi se na kraju mirne ulice u Brentvudu, otmenom kvartu gde vrednost građevinskog zemljišta danas vrtoglavo raste. 

Upravo iz tog razloga, vlasnik hoće da sruši kuću koja je suviše skromna za trenutne parametre i za zonu u kojoj se nalazi, kako bi tu mogao da izgradi nešto mnogo unosnije.

"To je atak na istoriju i kulturu ovog grada“, kaže Ejdrijen Skot Fajn, iz  udruženja koje se bori za očuvanje arhitektonskih i istorijskih znamenitosti Los Anđelesa.

"Prikupljamo potpise kako bi naveli gradske vlasti da povuku dozvolu za rušenje i proglase vilu mestom od istorijsko-kulturnog značaja", kaže Fajn.

Merilin Monro, zvezda klasika komedije kao što su "Neki to vole vruće" ili "Muškarci više vole plavuše", veoma često je menjala prebivališta u Los Anđelesu.

Jedina kuća koju je sebi kupila bila je upravo ova mala, bela vila. Glumica ju je kupila 1961. godine, za 75.000 dolara.Kuća, koja je manje-više ostala nepromenjena, prodata je poslednji put pre mesec dana, za 8,4 miliona dolara. 

Upravo u toj kući, u spavaćoj sobi, holivudska diva koja je tada imala 36 godina pronađena je mrtva, a uzrok smrti bilo je predoziranje barbituratima.

 

Komentari (0)

Magazin