Tehnologija

Epl potvrdio softversku grešku na modelu iPhone 15: Uređaji postaju "neprijatno vrući"

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2023

-

20:05

Epl potvrdio softversku grešku na modelu iPhone 15: Uređaji postaju "neprijatno vrući"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Epl saopštila je da je probleme sa pregrejavanjem njenih modela iPhone 15 izazvala softverska greška koja se pojavljuje tokom korišćenja aplikacija Instagram i Uber.

Ova američka kompanija iz Kjupertina, u Kaliforniji, saopštila je da radi na ažuriranju sistema iOS17 koji pokreće aparate iPhone 15 kako bi se sprečilo da uređaji postanu neprijatno vrući tokom rada sa navedenim aplikacijama, prenosi AP.

Kompanija Instagram, u vlasništvu korporacije Meta Platforms, ranije ove nedelje izmenila je svoju aplikaciju za društvene medije kako bi sprečila pregrevanje uređaja iPhone 15.

Uber i druge aplikacije kao što je video igrica Asphalt 9, još uvek su u procesu svojih ažuriranja, saopšteno je iz kompanije Epl, ali nije preciziran vremenski okvir kada će biti završene softverske korekcije.

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbednosni problemi ne bi trebalo da spreče vlasnike iPhone 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje.

"Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do toga da se iPhone pregreje", navodi se u kratkom saopštenju Epla povodom pritužbi na pregrejavanje aparata iPhone 15.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin