Tehnologija

Pregršt novih emotikona stiže na iOS - rodna ravnopravnost i pandemija u prvom planu

Komentari

Autor: Emojipedia

02/02/2022

-

10:59

Pregršt novih emotikona stiže na iOS - rodna ravnopravnost i pandemija u prvom planu
Tanjug/AP/Jenny Kane - Copyright Tanjug/AP/Jenny Kane

veličina teksta

Aa Aa

Desetine novih emotikona postaće dostupno sa najnovijim ažuriranjem koje donosi Apple na svoje uređaje, i sadrže sve - od pasulja i disko kugle, do grizenja usana i, u vrhuncu pandemije, emodžija koji se jedva susdržava da ne zaplače.

Emojipedia je u četvrtak objavila fotografiju novih 37 novih emodžija koji dolaze sa iOS 15.4 ažruranjem i koje je u septembru odobrio Unicode Consortium, organizacija odgovorna za davanje "zelenog svetla" kada su emotikoni u pitanju.

Oni su već stigli u ruke developera kao deo iOS 15.4 beta verzije, ali će verovatno biti predstavljeni široj javnosti u martu ili aprilu, navodi se na blogu.

foto: Emojipedia

 

Među novim smajlićima nalaze se uglavnom oni rodno ravnopravni poput trudnog muškarca, ali i politički korektni kao što je rukovanje svih boja kože na planeti. Među emotikonima je i arapska amajlija Hamsa, za koju se tradicionalno smatra da donosi sreću.

Kako je i pandemija virusa korona oblikovala naše živote, svoje mesto našli su vakcina i rendgen snimak pluća, kao i šumski čovek.

Novi emotikoni biće dostupni na proleće sa novim ažuriranjem sistema.

 

Komentari (0)

Magazin