Tehnologija

WhatsApp najavljuje opciju na koju se čekalo pet godina, novo ažuriranje moglo bi doneti promene

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2022

-

19:27

WhatsApp najavljuje opciju na koju se čekalo pet godina, novo ažuriranje moglo bi doneti promene
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Programeri jedne od najpopularniji Metinih aplikacija, WhatsApp, počeli su da rade na jednoj opciji koja se već godinama čeka. 

Pored nekoliko novina, jedna od glavnih podrazumeva funkciju "Uredi" koja je uveliko u pripremi i biće aktivna nakon što njeni korisnici dobiju nalog za novo ažuriranje. Prema pisanju poratla WABetaInfo, WhatsApp je o pokretanju funkcije "Uredi" razmišljao još pre pet godina, ali se to nije realizovalo. Sada, čini se, programeri uveliko rade na tome da konačno bude aktivan.

 

Ukoliko se ovo realizuje do kraja, i ona izađe iz "beta" verzije i pokrene komercijalno, to bi značilo da će korisnici ove aplkacije, a ima ih više od dve milijarde širom sveta, ubuduće konačno biti u prilici da isprave greške, koje su načinili u procesu kucanja poruke, nakon što se ta poruka pošalje. 

Za sada nije poznato da li će postojati istorijat izmena poruka, ali kako je funkcija još u razvoju, moguće je da će i ova opcija biti dodata. Trenutno nema informacija o tome kada bi taster za izmenu tekstualnih poruka mogao postati dostupan svim korisnicima. 

Zna se da WhatsApp funkciju testira u beti za Android, ali radi na tome da je omogući i za iOS i desktop beta verzije aplikacije.

I druga jako popularna platfoma koja se tiče društvenih medija, Tviter, se već neko vreme suočava sa pozivom korisnika da implementira funkciju za "uređivanje" poruka. Kompanija je u aprilu obavila da radi na funkciji "Uredi tvit" što se poklopilo i sa ponudom Ilon Maska za kupovinu ove platforme. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin