Zdravlje

"Vakcinacija u Srbiji je usporena": Dr Bekić upozorava na delta soj - "korona je podmukao protivnik"

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2021

-

09:50

"Vakcinacija u Srbiji je usporena": Dr Bekić upozorava na delta soj - "korona je podmukao protivnik"
Tanjug/Tara Radovanovic - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Dnevno se na vakcinalnom punktu Beogradski sajam vakciniše od 500 do 800 građana, a zbog manjka interesovanja vakcinacija je samo u Hali 11 do 8 do 16 sati.

Direktor punkta Beogradski sajam Zoran Bekić, koji je i direktor Doma zdravlja Savski venac, za TV K1 ocenio je da su se građani opustili, jer misle da su problemi sa kovidom 19 gotovi.

"U Srbiji je u do juče 45 odsto građana primilo prvu dozu, a 43 odsto je potpuno vakcinisano. Mali razmak između procenata je dokaz da je vakcinacija usporena. Zato smo zatvorili halu 3, koju ćemo u slučaju potrebe ponovo otvoriti", objasnio je on.

Dodao je da je korona je izuzetno "podmukao protivnik" i istakao da se epidemiološka situacija u Srbiji i Evropi smiruje, ali da se delta soj jako brzo širi.

"Korona ne miruje. Apelujem na mladu populaciju da se što pre vakciniše. Borba protiv delta soja se vodi ovog leta, a ne u oktobru i novembru. Sada možem da učinimo mnogo, i treba to da uradimo", rekao je on.

U Srbiji se vakcinišu i državljanih Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije a Bekić kaže da je kod njih interesovanje veće nego kod naših građana.

Preporuka za vas

"Na jesen nam preti novi talas koronavirusa": Dr Kon poručuje da nismo dostigli kolektivni imunitet

Komentari (0)

Magazin