Život

Održana Zombi šetnja u Beogradu, najveći broj učesnika do sada

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2023

-

19:35

Održana Zombi šetnja u Beogradu, najveći broj učesnika do sada
Održana Zombi šetnja u Beogradu, najveći broj učesnika do sada - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

U okviru programa 17. Festivala srpskog filma fantastike, u Beogradu je održana jubilarna, deseta, Zombi šetnja, čiji je cilj promocija filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima.

Šminkanje učesnika Zombi šetnje, kao i ranijih godina, organizovano je u MTS Dvorani, koja je nekoliko sati pre same šetnje bila otvorena za učesnike, izjavila je za Tanjug Višnja Radosavljević, vođa šminkera Festivala.

"Skoro 200 ljudi se prijavilo za šminkanje i učešće u Zombi šetnji, i taj broj je najveći do sada, od kako organizujemo šetnju. Ono što je meni zanimljivo je da se i deca sve više prijavljuju, i da se ona ne plaše. Nekad je i meni nešto strašnije nego njima", kazala je Višnja Radosavljević.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Zombi šetnji i Festivalu prethodila je dvodnevna radionica namenjena šminkerima, na kojoj je učestvovalo 12 šminkera, kaže vođa šminkera Festivala.

"Ovaj posao je jako zanimljiv ljudima, posebno što je Miroslav Lakobrija neko ko nesebično deli svoje znanje. Svake godine, uoči festivala, organizujemo radionicu za šminkere. Ove godine je na radionici bilo profesionalnih šminkera, ali i laika, koji su želeli nešto novo da nauče", objasnila je ona.

Kao i ranijih godina, posle Zombi šetnje od MTS Dvorane do Terazija i kroz podzemne prolaze, podeljene su nagrade najbolje našminkanim učesnicima i šminkerima.

Prvi put, zbog velikog interesovanja dece za Zombi šetnju, nagrada je dodeljena i za najbolje našminkano zombi-dete.

U žiriju su bili pisac Dejan Ognjanović, voditelj Stefan Panda i kostimografkinja Ljubica Dolašević. Najbolji šminker Zombi šetnje ove godine je Iva Gavrilović, Miss Zombi šetnje je Vanja Regoda, titula Mistera Zombi šetnje pripala je Saši i Nori, a najbolje našminkan junior zombi bila je Tara Đorđević. Šetnja, kao i sam Festival, tradicionalno imaju humanitarni karakter, istakla je Višnja Radosavljević.

"U saradnji sa Kulturnim centrom Beograda tokom Festivala prikupljamo sredstva za odeljenje dečje onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije", rekla je ona za Tanjug.

Festival srpskog filma fantastike svečano će biti zatvoren 1. oktobra, a poslednjeg dana Festivala na repertoaru u MTS Dvorani su filmovi regionalnog takmičarskog programa, čije projekcije počinju u 15:30 h. Ovaj segment Festivala traje 80 minuta, tokom kojih će biti prikazani filmovi "Banija: Moj komšija vuk", Nebojše Slijepčevića, "Moja zaručnica je serijski ubica" i "Oko svemira" – Kevina Mainentija i film "Toni" Sanjina Maleševića.

Komentari (0)

Magazin