Život

Uginuo najstariji pas na svetu, 31-godišnji Bobi iz Portugala

Komentari

Autor: Sky News

23/10/2023

-

13:43

Uginuo najstariji pas na svetu, 31-godišnji Bobi iz Portugala
Uginuo najstariji pas na svetu, 31-godišnji Bobi iz Portugala - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najstariji pas na svetu Bobi, uginuo je u 31. godini života, samo nekoliko meseci nakon što je upisan u Ginisovu knjigu rekorda, javlja Sky News.

Čistokrvni alentejski pastirski pas, oborio je rekord australijskog ovčara Bluija, koji je uginuo kada je imao 29 godina i pet meseci i to davne 1939. godine.

Veterinarka dr Karen Beker potvrdila je vest o smrti ljubimca rečima: "Prošle noći je ovaj divni dečko dobio svoja krila. Uprkos tome što je nadživeo svakog psa u istoriji, njegovih 11.478 dana na Zemlji ne bi bili dovoljni za one koji su ga voleli. Zbogom, Bobi, naučio si svet svemu onome što je trebalo da ga naučiš".

profimedia

 

Bobi je rođen 11. maja 1992. godine i proveo je ceo život sa Leonelom Kostom i njegovom porodicom u selu Konkeiros u Portugalu. Došao je na svet sa troje braće i sestara u pomoćnoj zgradi, a pošto je porodica Kosta imala mnogo životinja, rešili su da ih uspavaju. Međutim, Bobi je uspeo da pobegne i na nagovor tada osmogodišnjeg Leonela, zadržan je kao ljubimac.

Kosta koji sada ima 38 godina kaže da je pas uvek jeo šta su jeli i oni i da nikada nije bio vezan. Njegovu dugovečnost pripisao je "mirnom okruženju" i tome što je živeo "daleko od gradova".

Inače, prosečno trajanje života alentejskih pastirskih pasa je između 12 i 14 godina, ali je Bobi prevazišao sva očekivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin