Život

Moskovljanin kažnjen sa hiljadu rubalja zbog vožnje "Betmobila" u centru grada

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2023

-

11:25

Moskovljanin kažnjen sa hiljadu rubalja zbog vožnje "Betmobila" u centru grada
Batgirl - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškaracu starom 63 godine izrečena je kazna od 1.000 rubalja nakon što se po centru Moskve provozao minijaturnom replikom Betmobila, auta čuvenog superheroja, ali na tri točka, saopštila je tamošnja saobraćajna policija.

"Moskovska direkcija za bezbednost saobraćaja proučila je video snimak postavljen na Telegram kanalu, gde se vidi kako muškarac vozi automobil duž Trga Smolenskaja i ometa kretanje drugih automobila, saopštila je pres služba policije, preneo je TASS. 

Prinskrin/Telegram

 

Ona je navela da je tokom administrativne istrage identifikovan identitet vozača i da se ispostavilo da je on 63-godišnji stanovnik Moskve.

Policija je dodala da je prekršaj vezan za povredu dela 1 člana 12.30 Administrativnog zakonika Rusije "Kršenje saobraćajnih pravila učesnika u saobraćaju osim vozača vozila", što je dovelo do ometanja kretanja vozila. 

Prema fotografijama koje je objavila moskovska Direkcija za bezbednost saobraćaja, vozilo na tri točka ima logo slepog miša, a oblikom podseća na automobil koji vozi junak stripa Betmen.

Profimedia

Jedan moskovski "betmobil" zaplenjen je pre nekoliko godina 

Inače, u Moskvi postoji još jedan Betmobil, mnogo sličniji originalu, a pre nekoliko godina je zaplenjen takođe zbog kršenja saobraćajnih propisa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin