Život

Prvi Grk koji je završio u zatvoru zbog nenošenja maske: "Ne mogu da dišem i vrti mi se u glavi"

Komentari

Autor: Proto thema, T.T.

25/05/2021

-

13:27

Prvi Grk koji je završio u zatvoru zbog nenošenja maske: "Ne mogu da dišem i vrti mi se u glavi"
Prvi Grk koji je završio u zatvoru zbog nenošenja maske: "Ne mogu da dišem i vrti mi se u glavi" - Copyright Pixabay.com

veličina teksta

Aa Aa

Zbog nepoštovanja zdravstvenog protokola i tvrdoglavog odbijanja da nosi masku, 35-godišnji vozač kamiona Dimitris Vojatzis priveden je četvrti put!

Čovek iz Seresa već je proveo 40 dana u zatvoru zbog odbijanja da stavi masku i tako postao prvi građanin Grčke koji je otišao u pritvor zbog toga.

Još je zanimljivije što je nakon toga nastavio da ignoriše mere.

"Ja sam im trn u oku, čim me vide odmah me zaustavljaju", napisao je u objavi na Fejsbuku.

Kako kaže, poslednji put pak, nije dobio kaznu već samo opomenu.

"Rekao sam im da sam bio u zatvoru. Zato su mi i oprostili", izjavio je za Protothema.gr.

Ipak, sve je počelo pre otprilike mesec dana kada je dobio prvu kaznu od 300 evra zbog nenošenja maske. Drugi prekšaj je napravio u luki u Igumenici kada nije imao potrebne putne isprave, ali ni masku. Tada mu je još jednom izrečena kazna od 300 evra.  Treći put bilo je izvan Seresa gde je ponovo uhvaćen bez maske.

Na pitanje kako je naizgled "običan" slučaj privukao pažnju suda, odgovor leži u tome da je imao tri uzastopna prekršaja zbog čega mora i zvanično da izađe pred organe pravde.

Pixabay.com

 

Na sudu se pojavio bez prisustva advokata, odlučan u nameri da odbrani svoje "pravo" na nenošenje maske.

Ipak, prema presudi Saveta za prekršaje u Seresu, Dimitris je osuđen na 60 dana zatvora zbog kršenja mera. Iz zatvora je pušten posle 40 dana, a ostatak kazne od 20 dana je suspendovan na tri godine zbog bojazni suda da će ponovo počiniti isto delo.

"Prvih 18 dana u pritvoru izvodili su me noću da šetam sat-dva po hodniku. Devetnaestog dana su me stavili u krilo sa lopovima, razbojnicima i narkomanima. Želim da napomenem da sam redovno dolazio na sud sa maskom. Da bio sam ljut, ne kažem da nisam, ali medicinski dokumenti svedoče da sam uklonio slezinu i imao 4 operacije na levom plućnom krilu, stomaku, želucu, jetri i crevima. Dakle, kada stavim masku, ne mogu da dišem i vrti mi se u glavi", zaključio je Dimitris u razgovoru za grčke medije.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin