Život

U Veneciji otkrivena "dva nadobudna idiota koji se rugaju gradu": Na motornim daskama surfovali Kanalom Grande

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2022

-

17:58

U Veneciji otkrivena "dva nadobudna idiota koji se rugaju gradu": Na motornim daskama surfovali Kanalom Grande
U Veneciji otkrivena "dva nadobudna idiota koji se rugaju gradu": Na motornim daskama surfovali Kanalom Grande - Copyright Printskrin/Twitter/@LuigiBrugnaro

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Venecije rekao je da je u toku "lov na dva nadobudna idiota", koji su snimljeni kako duž Kanala Grande klize na motorizovanim daskama za surfovanje.

Mladići su primećeni kako eskiviraju gondole i vodene autobuse dok su se kretali glavnom vodenom saobraćajnicom u Veneciji, prenosi Gardijan.

Navodi se da je scenu snimilo nekoliko začuđenih posmatrača, a jedan od videa koji se brzo raširio na internetu objavio je na Tviteru gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

"Evo dva nadobudna idiota koji se rugaju ovom gradu", napisao je Brunjaro i zamolio sve da pomognu kako bi neobični surferi bili identifikovani i kažnjeni.

On je ukazao na to koliko su u pogledu javne bezbednosti male nadležnosti gradonačelnika, pa su im tom smilslu hitno potrebna veća ovlašćenja.

Brunjaro je rekao da će "ponuditi večeru" svakome ko može da pomogne u lociranju pomenutog dvojca.

Brunjaro je nešto kasnije, pošto je njegov apel na Tviteru postao popularan, objavio da je dvojav pronađen i da su im daske zaplenjene. Dodao je da će biti tretirani „kako zaslužuju“.

"Anđeli pristojnosti" na ulicama Venecije

Gardijan navodi da je snimak prestupa, u kojem kao muzička pozadina ide hit Bič Bojsa "Surfin'' USA", izazvao ogorčenje.

Dodaje se da je bilo i onih koji su smatrali da je njihov način transporta "prilično kul", kao i komentara da bi bilo sjajno kada bi svi mogli da putuju po Veneciji na takav način, "umesto da daju novac upravi za javni prevoz".

Ističe se i da vlasti Venecije godinama pokušavaju da se izbore s lošim ponašanjem uz pomoć takozvanih „anđela pristojnosti" koji patroliraju ulicama tokom leta, kao i kaznama za ljude koji su uhvaćeni da rone ili se kupaju u kanalima, šetaju golih grudi, hrane golubove...

Tako je krajem jula jedna lokalna grupa podelila snimak čoveka koji skače u Kanal Grande sa mosta i za dlaku promašuje čamac u prolazu.

S tim u vezi, Brunjaro je prošle nedelje apelovao da se kazni s 10 dana zatvora 33-godišnji škotski turista koji je uhvaćen kako se kupa u kanalu.

Jedan Francuz je 2020. kažnjen sa 150 evra nakon što je veslao duž Kanala Grande na svojoj dasci za veslanje, dok su dve Nemice morale da plate po 250 evra za sunčanje u bikiniju kod crkve San Stae.

Komentari (0)

Magazin