Život

Gradonačelnik Venecije traži novog "idiota" - ovaj je skočio s trospratnice u kanal

Komentari

Autor: CNN

25/03/2023

-

18:46

Gradonačelnik Venecije traži novog "idiota" - ovaj je skočio s trospratnice u kanal
Gradonačelnik Venecije traži novog "idiota" - ovaj je skočio s trospratnice u kanal - Copyright Printskrin/Twitter/@LuigiBrugnaro

veličina teksta

Aa Aa

Italijanske vlasti tragaju za muškarcem koji je u četvrtak skočio sa trospratnice u kanal u Veneciji.

Nazvavši čoveka "idiotom", gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro rekao je na Tviteru da će mu dati "sertifikat za glupost " za taj čin, koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Gradonačelnik je na svoj nalog dodao i snimak ronjenja, rekavši da će muškarac i njegov saučesnik koji su snimili skok biti uhapšeni. Na snimku se vidi kako osoba koja nosi samo bokserice skače sa krova zgrade u kanal i pada na stomak, prenosi CNN.

„Pokušavamo da ga identifikujemo, da ga prijavimo, njega i njegovog drugara ispod koji je napravio glupi video za društvene mreže“, rekao je Brunjaro.

 

 

Gradonačelnik je takođe rekao da je poslao policiju u zgradu da utvrdi kako je muškarac uspeo da uđe u privatnu stambenu zgradu i kako je uspeo da dođe do krova.

„Skočivši rizikovao život, ali je i prestupnik. Oni ne shvataju opasnost koju stvaraju u ovom gradu. Šta ako bi čamac prošao ispod?", naveo je.

Brunjaro je pozvao sve koji su videli video da pomognu u identifikaciji osobe – koju je nazvao turistom – ali ne i da „lajkuju“ video na društvenim mrežama.

„Oni rade ove gluposti na društvenim mrežama za lajkove“, rekao je gradonačelnik i dodao da će grad „koristiti zakon da ga goni “.

Skok je samo poslednji primer neprihvatljivog ponašaja u Italiji, posebno među turistima.

Prošle godine je više od 40 turista uhapšeno zbog kupanja (ponekad i bez odeće) u kanalima Venecije, a jedan muškarac je uhapšen zbog surfanja niz Veliki kanal. I tada je gradonačelnik Brunjaro zatražio pomoć preko društvenih mreža, a vinovnika nazvao – idiotom.

Američka turistkinja je kažnjena jer je nanela štetu u vrednosti od 25.000 dolara nakon što je bacila svoj e-skuter niz Španske stepenice u Rimu. Saudijski turista kažnjen je nakon što se iznajmljenim Maseratijem vozio niz Španske stepenice. Još jedan turista je vozio autom niz pešački most Ponte Vekio u Firenci, a drugi se provozao mopedom kroz ruševine Pompeje. Zabeležen je i slučaj turiste koji je razbio statuu u Vatikanskom muzeju.

Turisti su kažnjavani zbog urezivanja inicijala na znamenitostima, krađe komada Koloseuma u ​​Rimu i krađe svega, od mozaika do prstiju, sa spomenika i muzeja svetskog značaja.

Komentari (0)

Magazin