Život

Okončana istraga protiv pevača Ramštajna za seksualni napad: Nema dokaza da nije bilo pristanka

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

18:12

Okončana istraga protiv pevača Ramštajna za seksualni napad: Nema dokaza da nije bilo pristanka
Til Lindeman - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Berlinsko tužilaštvo saopštilo je danas da će okončati istragu koju je pokrenulo sredinom juna protiv pevača Ramštajna Tila Lindemana, optuženog za seksualni napad, jer ne može da utvrdi da li je on imao seksualne odnose bez pristanka sa ženama.

„Ocenom raspoloživih dokaza i saslušanjem svedoka nije moguće utvrditi da je optuženi imao seksualne odnose bez pristanka sa ženama“, kaže se u saopštenju.

Slučaj je počeo krajem maja svedočenjem 24-godišnje Irkinje, koja je optužila pevača i tekstopisca grupe da ju je drogirao i seksualno napao posle koncerta tog meseca u Litvaniji, prenosi Figaro. 

Druge mlade žene su tada svedočile, opisujući sličan  scenario. 

Kako navodi list, devojke bi bile primećene u prvim redovima na koncertima i snimljene ili fotografisane kako bi Lindeman mogao da izabere, pre nego što bi neka od njih bila pozvana u bekstejdž na žurku. 

Prema iznetim optužbama, tamo bi bile drogirane pre nego što bi ih Lindeman (60) napao.

Pevač je te navode negirao preko svojih advokata.

Tužilaštvo je otvorilo istragu sredinom juna nakon "nekoliko pritužbi trećih lica - odnosno ljudi koji nisu strana u navodnim činjenicama". 

Međutim, kako je objasnilo berlinsko javno tužilaštvo, navodne žrtve se do sada nisu obraćale nadležnima za krivični postupak, već samo novinarima, a koji su se sa svoje strane pozivali na pravo da odbiju da svedoče.

„Zbog toga nije bilo mogućnosti da se optužbe dovoljno konkretizuju, niti da se stekne predstava o kredibilitetu navodnih žrtava i verovatnoći njihovih izjava u kontekstu ispitivanja“, dodaje se u saopštenju.

Litvanske vlasti su odbile da otvore istragu nakon svedočenja Irkinje koja je izazvala skandal. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin