Poznati

Tužilaštvo u Berlinu pokrenulo istragu protiv frontmena Ramštajna: Više žena tvrdi da ih je Til Lindeman zlostavljao

Komentari

Autor: Billboard

15/06/2023

-

13:28

Tužilaštvo u Berlinu pokrenulo istragu protiv frontmena Ramštajna: Više žena tvrdi da ih je Til Lindeman zlostavljao
Tužilaštvo u Berlinu pokrenulo istragu protiv frontmena Ramštajna: Više žena tvrdi da ih je Til Lindeman zlostavljao - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo u Berlinu pokrenulo je istragu protiv frontmena benda "Ramštajn", Tila Lindemana, nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje, prenosi Bilbord.

Pevačev menadžer se još uvek nije oglasio, a Til je ranije za AFP izjavio kako su ove tvrdnje neistinite.

Tužilaštvo je samoinicijativno pokrenulo istragu na osnovu "nekoliko pritužbi" koje su dobili, saopšteno je iz njihove kancelarije, ali bez navođenja imena navodnih žrtava.

Međutim, izvesna Šelbi Lin (24) je početkom meseca objavila na Tviteru da je pre koncerta Ramštajna u Litvaniji bila drogirana i seksualno zlostavljana. Ona tvrdi da je bila pozvana na žurku na kojoj je upoznala muzičara,  se navodno ponašao agresivno kada je odbila da spava s njim. Zbog toga je, kako kaže, posumnjala da joj je neko nešto sipao u piće jer se ne seća jednog dela večeri, ali su naknadni testovi pokazali da u njenom organizmu nisu bili prisutni narkotici. Ipak, ona tvrdi da je nakon te večeri bila prekrivena modricama i da je 24 sata nakon svirke povraćala. 

 

 

Lin je takođe na internetu objavila i fotografije svojih povreda. Njeno svedočenje izazvazvalo je više rekacija, a mnogi tvde da je u pitanju sistematsko zlostavljanje. 

Nemački javni emiter NDE i dnevni list Zidojče cajtung objavili su ekskluzivni izveštaj sa više desetina svedočenja čija iskustva se takođe poklapaju sa onim što je Lin ispričala. Izveštaj otkriva proces regrutovanja mladih i atraktivnih žena - mnoge od njih imaju 22 godine. One su uglavnom pozvane da posle gostovanja grupe u emisiji ili koncerta dolaze na žurke na kojima im se nude droga i alkohol. Istraga otkiva sistem regurtovanja koji je umetniku omogućio da zadovolji svoje seksualne apetite sa devojakama koje su odabrane sa društvenih mreža.

Ramštajn je 28. maja kao rekaciju na ove optužbe objavio tivt: "S obzirom na tvrdnje koje kruže internetom, možemo da isključimo mogućnost da se tako nešto dogodilo u našem okruženju. Nismo upoznati sa bilo kakvim zvaničnim istragama o ovom pitanju", naveli su.

 

 

Bend je izdao saopštenje u kojem kaže da optužbe shvataju veoma ozbiljno i da žele da se fanovi osećaju bezbedno na njihovim nastupima iza scene. Bend dalje navodi da "osuđuje svaku vrstu prestupa" i da ohrabruje fanove da ne budu neprijateljski nastrojeni prema ženama koje su iznele ove optužbe.

Komentari (0)

Magazin