Život

Indijac uhapšen zbog krađe bivola posle skoro šest decenija

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

23:09

Indijac uhapšen zbog krađe bivola posle skoro šest decenija
Indija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u južnoj indijskoj državi Karnataka uhapsila je 78-godišnjeg muškarca koji je optužen za krađu dva bivola i teleta 1965. godine.

Ganapati Vital Vagore je imao 20 godina kada je prvi put uhapšen pre 58 godina zbog navodne krađe, zajedno s još jednim muškarcem Krišnom Čenderom. Iz policije su rekli da su tada pušteni uz kauciju, ali da su posle toga nestali i da nije bilo moguće da im se uđe u trag.

Slučaj je bio zaboravljen, ali je ponovo postao aktuelan pre nekoliko nedelja kada je policijski tim pregledao stare dosijee istrage i odlučio da konačno pokuša da ih pronađe. Krađa se dogodila u okrugu Bidar u Karnataki, ali je Vagore oba puta uhvaćen u različitim selima u susednoj državi Maharaštra.

Iz policije kažu da su Vagore i Krišna Čander priznali da su ukrali životinje 1965. godine, posle čega su izvedeni pred lokalni sud koji ima je odobrio uslovnu kauciju. Posle toga su pušteni, ali su obojica prestala da se odazivaju na sudske pozive.

Policajci iz Bidara poslati su u sela Karnataki, kao i u susednu Maharaštru, ali nisu mogli da pronađu dvojicu muškaraca koji su radili kao poljoprivredni radnici. Slučaj je ponovo otvoren prošlog meseca.

„Moje kolege su počele da se raspituju među stanovnicima sela Umarga", rekla je Čenabasavana Langoti, šefica policije okruga Bidar za BBC.

Vagore je uhapšen 1965. godine u Umargi u Maharaštri. Policija je pronašla staricu koja se sećala te krađe i počinioca.

„Kada smo razgovarali s njom, ona je rekla mojim kolegama da je Vagore živ", dodaje Langoti.

Poslala ih je u selo Takalagaon i okrugu Nanded u Maharaštri i to je bio najveći trag koji je policija dobila posle više od pet decenija.

Policijski tim je posetio selo, a stanovnici su im pokazali gde Vagore živi. Predao se policiji, rekavši da je bio „previše uplašen da bi otišao na sud".

Zatim je uz policijsku pratnju vraćen u Karnataku, gde će biti izveden pred sud. 

Komentari (0)

Magazin