Novosti

Duplo više turista iz Bugarske posetilo Beograd ove godine

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

22:26

Duplo više turista iz Bugarske posetilo Beograd ove godine
Saborna crkva u Beogradu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Duplo više turista iz Bugarske posetilo je ove godine Beograd u odnosu na prošlu godinu, a turisti iz Bugarske su ostvarili i duplo više noćenja, i taj rekord će biti premašen sudeći prema interesovanju bugarskih turističkih agencija za srpsku prestonicu na upravo završenoj promociji Turističke organizacije Beograda (TOB) u Sofiji, saopšteno je večeras iz TOB.

Izuzetno veliko interesovanje za novogodišnje praznike u Beogradu vlada među turistima iz Bugarske, pa je fokus promocije Turističke organizacije Beograda bio upravo na "Beogradskoj zimi" koja počinje 8.decembra i završava 8.januara, dočeku ispred Skupštine Srbije i spektakularnom vatrometu sa Kule Beograd.

''Raduje nas veliko interesovanje bugarslih turoperatori za novogodišnje praznike u Beogradu, a tome je dosta doprinela i izgradnja autoputa koji povezuje Beograd i Sofiju, pa se između naša dva grada stiže za četiri časa. Verujem da će bugarski turisti i ove godine biti među najbrojnijima i da ćemo oboriti rekord'', rekao je Slobodan Unkovič, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda.

Promociji Beograda u Sofiji pridružile su se i turističke organizacije Niša, Sokobanje i Dimitrovgrada, kao i brojni hoteli i spa centri iz Srbije.

U prvih devet meseci Beograd je posetilo 29.342 turista iz Bugarske, što je za 48 odsto više nego lane, navodi se u saopštenju TOB.

Bugarski turisti su ostvarili 49.815 noćenja u prvih devet meseci ove godine, što je duplo više nego 2022. godine.

Komentari (0)

Putovanja