Novosti

Na letovima ima manje "neposlušnih putnika" nego za vreme pandemije, ali je broj incidenata i dalje veći nego 2019.

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

13:32

Na letovima ima manje "neposlušnih putnika" nego za vreme pandemije, ali je broj incidenata i dalje veći nego 2019.
Unsplash - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Broj putnika koji ne poštuju pravila ponašanja na letovima u Sjedinjenim Američkim Državama opao je u odnosu na nagli porast zabeleženih incidenata u avio saobraćaju za vreme pandemije, ali je i dalje ostao na višem nivou od onog na kom je bio 2019. godine, pokazuju podaci.

Međunarodnog udruženja vazdušnog saobraćaja (IATA) i Federalnog vazduhoplovstva (FAA).
Najnoviji dostupni podaci IATA, iz 2022. godine, ukazuju da je većina incidenata sa putnicima na letovima uključivala nepoštovanje, verbalno zlostavljanje i intoksikaciju, prenosi CNN. 

Prema podacima IATA pre pandemije došlo je do porasta "neposlušnih putnika" u avionima, zbog čega je agencija Evropske unije za bezbednost u vazduhoplovstvu (EASA) pokrenula akciju #notonmyflight 2019. godine, sa ciljem da poveća svest putnika o značaju pridržavanja pravila ponašanja.

U SAD broj incidenata na letovima početkom 2021. godine, prema podacima Federalne uprave za avijaciju dostigao je rekordne nivoe, uz mnoge svađe zasnovane na tada propisanom pravilu o obaveznom nošenju maski.

Iako su putnici koji ne poštuju pravila u manjini, njihovo ponašanje moglo bi da ima veliki uticaj na ostale putnike i da "ugroze let, druge putnike i posadu", navodi se u izveštaju  IATA  iz 2023. godine, pod nazivom "Bezbednije i prijatnije putovanje avionom za sve".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja