Novosti

Gužva na štandovima od samog otvaranja, Kratovac: Najposećeniji Sajam turizma do sada

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

15:26

Gužva na štandovima od samog otvaranja, Kratovac: Najposećeniji Sajam turizma do sada
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Posećenost ovogodišnjeg 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, ali i 19. Međunarodnog sajma hotelske opreme HORECA bila je izuzetno dobra i dosad je više od 40.000 ljudi posetilo obe manifestacije, izjavila je danas portparolka Beogradskog sajma Danica Kratovac.

"S obzirom na to da su karte još uvek u prodaji još ne možemo da kažemo tačan broj posetilaca, naravno da ćemo znati to kad se vrata zatvore, ali ono što možemo da kažemo jeste da je broj posetilaca znatno veći u odnosu na prethodnu godinu i neka okvirna brojka jeste više od 40.000 zadovoljnih posetioca koji su ovde kupili ili rezervisali svoj aranžman, ali imali su priliku da se upoznaju sa različitim kulturama, da probaju tradicionalna jela i pića i da uživaju", rekla je Kratovac za Tanjug.

Ona je rekla da se ove godine na Sajmu turizma predstavilo se više od 400 izlagača, a na Sajmu hotelske i ugostiteljske opreme HORECA više od 100 brendova i izlagača.

 

Tanjug/Rade Prelić

 

"Mi smo izuzetno zadovoljni, da kažem prezadovoljni, zato što je oborena i brojka kada je u pitanju broj poslovnih sastanaka. Broj održanih poslovnih sastanaka je više od 500 ove godine", rekla je ona.

Kratovac je dodala da je gužva na štandovima bila od samog otvaranja i da se nije smanjivala.

"U hali četiri tradicionalno se predstavila i naša lepa Srbija, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, zajedno sa turističkim organizacijama iz ostalih delova Srbije. Ove godine zemlja partner je bila Republika Grčka, a mi već imamo nekoliko zahteva za narednu godinu, ko će da bude zemlja partner, ali još uvek je rano da se u tome donosi odluka, tako da videćemo ko će biti zemlja partner 2025. godine", naglasila je ona.

Ove godine prvi put su se predstavile Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija, a tu su destinacije koje su se vratile ponovo, kao što su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe, dodala je.

 

Tanjug/Rade Prelić

 

"Gužve su na svim štandovima, ne bih mogla da izdvojim nikoga posebno, baš zato što su dobre ponude, izuzetno dobre cene, određeni paketi pogodnosti koje su omogućile turističke agencije. Kada pričam o Sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme, ove godine on je okupio veliki broj kako domaćih, tako i stranih izlagača i kompanija iz različitih oblasti ugostiteljskih delatnosti. Predstavljene su najnovije tehnologije koje se koriste i koje će se koristiti u oblasti ugostiteljstva, kao i najkvalitetnija oprema za opremanje ", dodala je ona.

Kako je istakla Kratovac, ove godine je energija nešto što je najviše privuklo posetioce.

"Ovo je sigurno jedan od najzanimljivijih i najposećenijih sajmova do sada. To su posetioci mogli da vide onog momenta kada uđu u hale, čuje se muzika. Juče smo imali mali karneval i kao što sam rekla, bilo je tu dosta iznenađenja za posetioce, kako u samim halama, tako i na štandovima izlagača. I to je sigurno ono što je ove godine i najzanimljivije. Tu su i nove destinacije, fantastični popusti, koji se kreću od pet odsto pa naviše, naravno u zavisnosti od turističkih agencija", naglasila je ona.

Tanjug/Rade Prelić

 

Kratovac je rekla da je danas poslednji dan i da je vikend kad se očekuje da sajam poseti veći broj ljudi, a sa konačnim brojem posetilaca izaći će kada se zatvore blagajne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja