Novosti

Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstavila letnju turističku ponudu

Komentari

Autor: Promo

26/02/2024

-

13:22

Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstavila letnju turističku ponudu
Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstavila letnju turističku ponudu - Copyright TO Grada Istočno Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo ove godine je osim zimske, predstavila i letnju turističku ponudu na 45. Međunarodnom sajmu turizma, promovišući sadržaje na Jahorini, Ravnoj planini, Trebeviću i Romaniji.

"Imamo sve uslove i resurse da budemo pravi turistički grad, a to polako i postajemo. Grad u podnožju planina, ski centara i vazdušnih banja. Uradili smo značajne pomake na unapređenju sveukupnog turističkog proizvoda, a još mnogo posla je pred nama. Probudili smo Istočno Sarajevo i u smislu različitih manifestacija i koncerata kojih je iz godine u godinu sve više, te polako postajemo i centar odlične zabave", rekao je direktor TO Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

Ističe da je Jahorina aktuelna i u letnjem periodu, jer živi svih 365 dana, ali da se Turistička organizacija Istočno Sarajevu trudi da afirmiše i ostale lokalitete kao što su Ravna planina, Romanija i Trebević i ponudi ih tokom leta.

TO Grada Istočno Sarajevo

 

"Uredili smo i markirali brojne pešačke staze, a na tom polju ćemo i dalje marljivo raditi, kao i na unapređenju svih sadržaja koji se tiču aktivnog odmora i boravka u prirodi. Napomenuću i da je prošle godine po prvi put organizovano zvanično otvaranje letnje turističke sezone, gde smo priredili bogat sadržaj za sve turiste i građane", rekao je Ikonić.

Od sadržaja koji postaju sve popularniji tokom letnje sezone, Ikonić ističe via ferratu Sokolov put na Romaniji. 

"Ovaj adrenalinski sadržaj ne zahteva prethodno iskustvo u penjanju po stenama čeličnim putem (via ferratom), ali je neophodno da sa vama bude licencirani vodič i neophodna oprema za penjanje", objašnjava direktor TO Istočno Sarajevo.

Slogan ove organizacije glasi "We have it all" i lako se stiče zaključak da Istočno Sarajevo od turističkih resursa ima sve i da nudi različite sadržaje za sve turiste, sve uzraste i to kroz sva godišnja doba.

Komentari (0)

Putovanja