Novosti

Rumeni obrazi i sveža hrana - ruski turisti more zamenili srpskim selima

Komentari

Autor: Rina

09/08/2021

-

07:01

Rumeni obrazi i sveža hrana - ruski turisti more zamenili srpskim selima
Rumeni obrazi i sveža hrana - ruski turisti more zamenili srpskim selima - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Gostoprimstvo domaćina, sveža hrana i pre svega sloboda koju njihova deca imaju, razlozi su zbog kojih se ruski turisti sve češće opredeljuju da odmor umesto na nekim egzotičnim destinacijama provode u dragačevskim selima. 

Najpopularnija destinacija ovog leta Gornja Kravarica, koja je za ove turiste prilika da odmore u prirodi, a za njihovu decu da vide domaće životinje i nauče da voće ne rađa u supermarketima.

“Na moru sve svodi na kupanje, sunčanje, možda uveče odlazak u neki kafe. Za razliku od toga ovde smo i mi i deca pre svega slobodni. Deca se upoznaju i druže sa ljudima i vršnjacima koji beru maline, čuvaju ovce, trče po cvetnim livadama, udišu svež vazduh i jedu zdravu hranu. Ne treba nam more, nama je dovoljan i bazen. Njihovi rumeni obrazi i spokojan san su nam jasan pokazatelj da je odluka da odmor provedemo u ovom srpskom selu prava stvar”, kaže za Rinu Olga Bojka iz Rusije.

RINA

 

Kaže da ono što im se najviše dopada su zdrava i sveža hrana, a naročito voće. Kažu da uživaju u sppskim specijalitetima, a domaćini ih nekada iznenade i nekim ruskim, tradicionalnim jelom.

“Oni su divni gosti, hranu spremamo tako što se sa njima dogovaramo šta žele toga dana da jedu. Uglavnom su to domaći specijaliteti, jer su oni veoma otvoreni da probaju nove ukuse. Jedu dosta voća i mi se trudimo da u svakom trenutku njima budu dostupne sveže rashlađene maline, kajsije, breskve, sve ono što kod nas uspeva”, priča za Rinu domaćica jednog ugostitaljskog ubjeka Slađana Radičević.

RINA

 

Ipak odmor na selu u današnje vreme ne znači samo uživanje u seoskim pejzažima, pa su se vredni domaćini potrudili da svojim gostima obezbede sve povoljnosti, pa su tu udobni i komforni apartmani i sobe, bazeni i naravno kvalitetna internet veza. Olivera Radičević glavna domaćica ovog etno domaćinstva kaže da je oduševljena posetom ruskih turista.

“Vrlo su opušteni, nisu mnogo zahtevni i sve što smo im ponudili izazvalo je oduševljenje. Hrana im se dopada, priroda, ali najviše činjenica da njihova deca mogu slobodno da trče, druže se sa domaćim životinjama, a mi se trudimo da im svaki dan osmislimo novi sadržaj”, kaže Olivera.

Najmlađi gosti  saglasno kažu da im se najviše dopala vožnja traktorom, radionica na kojoj su devojčice pravile venčiće za kosu od poljskog cveća, a dečaci praćke, kupanje u bazenu i druženje sa životinjama.

Ono što je njihove roditelje posebno obradovalo jeste dobar apetit i rumenilo u obrazima o kome su u Moskvi mogli samo da sanjaju.

Komentari (0)

Putovanja