Novosti

U Italiju stigli prvi američki turisti posle više od godinu dana

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2021

-

11:19

U Italiju stigli prvi američki turisti posle više od godinu dana
U Italiju stigli prvi američki turisti posle više od godinu dana - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Prvi avion sa 300 američkih turista sleteo je danas na rimski aerodrom “Fjumićino”, nakon što su obnovljena turistička putovanja između Italije i SAD posle prekida zbog pandemije kovid 19, izveštava agencija Ansa.

Američki turisti doputovali su takozvanim “kovid fri” letom, što podrazumeva da su pre putovanja svi bilio testirani na zarazu, a istu proceduru su prošli i na rimskom aerodromu.

Grupu od 300 američkih turista na aerodromu su dočekali predstavnici lokalnih vlasti i turističkih organizacija, a kao dobrodošlicu uručuili su im poklone sa tipičnim italijanskim gastronomskim proizvodima.

“To je simboličan gest kojim želimo da im pokažemo dobrodošlicu i nadu da će, s normalizacijom epidemiološke situacije, krenuti normalan život i turistička putovanja”, izjavio je direktor operative grupe letova aerodroma “Fjumićino” Ivan Basato.

Turistički bum

profimedia

 

Inače, i sami Italijani su nakon dugih kovid mera željni odmora. Devet miliona Italijana krenuće na putovanja, procenjuje Federacija vlasnika hotela na osnovu već napravljenih rezervacija u turističkim mestima na moru, planini i najviše u stukturama takozvanog seoskog turizma.

Boravak u kućama koje se bave seoskim turizmom, a takvih u Italiji ima 24.000, veoma je popularno među Italijanima zbog nižih cena, ali i činjenice da se nalaze blizu mesta stanovanja i mogu biti dobar izbor za kratkotrajni odmor.

Komentari (0)

Putovanja