Novosti

Vlasti SAD: Izbegavati putovanja u Francusku i Portugal

Komentari

Autor: FoNet

07/12/2021

-

10:00

Vlasti SAD: Izbegavati putovanja u Francusku i Portugal
Tanjug/AP/Frank Augstein - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Američke vlasti pozvale su danas građane da izbegavaju putovanja u desetak zemalja, među kojima su Francuska i Portugal, uoči nadolazećih božićnih praznika i epidemioloških pretnji nakon pojave nove varijante korona virusa, javlja AFP.

"Izbegavajte putovanja u Francusku", preporučio je Stejt Department američkim građanima, a nivo upozorenja podinut je na 4 i još nekoliko država, a među evropskim zemljama na listi su, osim Francuske i Portugala, još i Kipar, Andora i Lihtenštajn.

Prema upozorenju Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC), "zbog aktualne situacije u Francuskoj čak i potpuno vakcinisani putnici mogu biti izloženi riziku da se zaraze ili šire virus".

Francuska je, nakon što se dnevno registruje desetine hiljada novozaraženih, sinoć uvela nove restrikcije: zatvaranje disko klubova na četiri sedmice, jačanje sanitarnih protokola za škole i olakšice za vakcinaciju starijih od 60 godina.

Portugalija je, iako ima najveću stopu vakcinacinisanih u Evropi sa 87 odsto ukupnog stanovništva, prošle sedmice ponovo je uvela mere kontrole - od kovid propusnica do nošenja maski, a istovremeno pokrenula novu kampanju imunizacije, podseća AFP. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja