Novosti

Nemačka uvela nove epidemiološke mere zbog omikrona: Zabrana ulaska turistima iz Velike Britanije

Komentari

Autor: Euronews, Ruth Wright

19/12/2021

-

17:51

Nemačka uvela nove epidemiološke mere zbog omikrona: Zabrana ulaska turistima iz Velike Britanije
Nemačka uvela nove epidemiološke mere zbog omikrona: Zabrana ulaska turistima iz Velike Britanije - Copyright profimedia/Bernd Wüstneck/dpa-Zentralbild/dpa

veličina teksta

Aa Aa

Turisti iz Velike Britanije od ponoći neće moći da uđu u Nemačku u cilju sprečavanja širenja omikron soja koronavirusa.

Samo Nemci i građani sa stalnim prebivalištem u Nemačkoj, kao i njihovi roditelji i deca moći će da uđu u zemlju. Ali pre ulaska moraće da ispune određene uslove.

Prvi je posedovanje PCR testa – da nije stariji od 48 časova. Sledeći je karantin u kome će morati da budu dve nedelje. Nova pravila važe za sve Nemce koji ulaze u zemlju, bez obzira da li su preleželi koronavirus ili primili vakcinu.

Nove mere, koje će biti na snazi najranije do 3. januara Nemačka je uvela jer je Veliku Britaniju klasifikovala kao "zabrinjavajuću zemlju" zbog naglog širenja novog soja koronavirusa. Podsetimo, samo tokom jučerašnjeg dana Velika Britanija je zabeležila više od 90.000 zaraženih omikron sojem.

Nemačko ministarstvo zdravlja obavestilo je sve putnike da pre dolaska mogu da očekuju da će avioprevoznik od njih zatražiti na uvid PCR test ako su boravili u visokorizičnim zemljama.

"Posle dolaska moći će od putnika da se zatraži da urade dodatni PCR test na aerodromu ili kada uđu u karantin. Četrnaestodnevni karantin neće moći da se skrati", navelo ne nemačko ministarstvo zdravlja.

Međutim, putnici iz Velike Britanije moći će kroz Nemačku da prolaze tranzitno. Druge zemlje koje Nemačka trenutno smatra visokorizičnim su Južna Afrika, Bocvana, Esvatini, Malavi, Mozambik, Namibija i Zimbabve.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja